Administracions

Municipal

Badalona tindrà aquest any les primeres àrees verdes

El govern municipal anuncia que implantarà l'aparcament de pagament amb ús prioritari del veïnat a Casagemes, el Progrés i el Centre

També ampliarà en breu la zona blava a tot el sector

Casagemes, el Progrés i el Centre seran els tres primers barris de Badalona on el govern municipal (Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA) implantarà l'àrea verda d'aparcament, un sistema de pagament regulat on el veïnat té la prioritat. D'aquesta manera, l'executiu dona compliment a una de les propostes del pla de mobilitat, aprovat de manera unànime en un ple municipal.

Les primeres àrees verdes del municipi no veuran la llum fins passat l'estiu, ja que abans, segons informa el regidor d'Espais Públics i Mobilitat, Francesc Duran (Guanyem Badalona en Comú), s'ha d'aprovar l'ordenança reguladora dels preus i s'ha d'impulsar una campanya informativa entre el veïnat. En total, s'hi habilitaran 2.200 places de zona verda. Els residents a la zona que estiguin al corrent de pagament de tots els impostos i que no acumulin cap sanció abonaran una tarifa de 48 euros anuals per poder estacionar-hi. Els conductors que resideixen fora de l'àrea afectada pagaran un preu de 2,8 euros l'hora. A la zona verda, a diferència de la blava, també es paga al migdia. Els barris de Dalt la Vila i Coll i Pujol també han sol·licitat al govern que implanti les àrees verdes. La sol·licitud està en fase d'estudi.

D'altra banda, l'Ajuntament ampliarà en breu la zona blava, estenent-la al front marítim, entre l'Anís del Mono i el Torrent de Vallmajó, i també a alguns carrers de Casagemes, el Progrés i el Centre, on es passarà de les 500 places actuals a les 750. La zona blava continuarà tenint un cost d'1,40 euros l'hora. A la zona de platja, els horaris de regulació variaran en funció de l'època de l'any. Finalment, al barri del Manresà, al límit amb Montgat, s'habilitarà una àrea exclusiva per a residents amb un centenar de places.

LA XIFRA

48
euros l'any
abonaran els veïns de les zones on s'implantarà l'àrea verda d'aparcament per poder estacionar-hi.

Parquímetres nous i més moderns

La introducció de zona verda i l'ampliació de la blava aniran acompanyades d'un salt tecnològic. Està prevista la renovació dels parquímetres, amb la introducció de panells solars, i l'entrada en funcionament d'una nova aplicació per a mòbils. Amb aquests avenços es renovaran els sistemes de control dels parquímetres, que, amb la identificació de les matrícules, permetran fer més àgil i senzill l'ús per part dels usuaris i obre la possibilitat de, per exemple, oferir bonificacions als vehicles menys contaminants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia