Administracions

generalitat

delegacions

L'edifici de la Generalitat a Tortosa obrirà al juny

Les obres de construcció de la seu dels serveis territorials a l'Ebre, que han costat 6 milions d'euros, són a la recta final

Una oficina d'atenció al ciutadà agilitzarà els tràmits administratius

Després d'un llarg periple, la construcció de l'edifici de la Generalitat a les Terres de l'Ebre és a punt d'acabar. “D'aquí a poques setmanes rebrem l'obra i el pròxim mes de juny ja hi haurà funcionaris treballant a la seu dels serveis territorials a l'Ebre”, va manifestar el delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarés, després de la reunió del consell de direcció. Així, la previsió del govern és que al juny s'obri l'edifici que estarà plenament operatiu al setembre, quan hi haurà un total de 187 persones de diferents departaments treballant-hi.

L'edifici de la Generalitat, situat al nucli antic de Tortosa i amb un cost de 6 milions d'euros, tindrà una oficina d'atenció al ciutadà que permetrà agilitzar tot tipus d'expedients administratius. “L'objectiu és facilitar a la ciutadania les gestions que han de fer a l'administració, des del nou edifici es resoldran tràmits de qualsevol departament”, va dir Pallarés. A la nova seu de la Generalitat s'instal·laran els serveis territorials que ara estan situats en edificis de lloguer com ara Agricultura, Justícia, Interior, Empresa, Salut, Urbanisme i l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre. Es mantindran, però, les seus de serveis territorials que hi ha a Amposta, Medi Ambient i Afers Socials, que el govern va obrir amb voluntat descentralitzadora.

L'edifici de la Generalitat també permetrà un estalvi de costos. “A llarg termini els costos d'implantació de la Generalitat al territori seran molt inferiors”, va avançar el delegat del govern a l'Ebre. Només amb lloguers d'espais que ocupen actualment els diferents serveis territorials l'estalvi serà de 300.000 euros anuals, al qual caldrà afegir l'estalvi en subministrament elèctric, telefònic i d'aigua, serveis informàtics, neteja i vehicles públics. “Es farà una gestió integral de tots els departaments”, va explicar Pallarés. En aquest sentit, se seguirà el model que la Generalitat va posar en marxa a Girona i que també es preveu implementar a la Catalunya Central.

Més d'una dècada

L'inici de la construcció de l'edifici de la Generalitat al carrer Montcada de Tortosa –on també hi ha la delegació del govern– es remunta al 2006, quan es van iniciar les prospeccions arqueològiques al solar de l'antic col·legi de La Mercè i quan es va encarregar el projecte constructiu. Un edifici que va dissenyar l'arquitecta Carme Pinós el 2007, tot i que l'obra final ha experimentat modificacions i té una planta menys del previst inicialment. Tant les obres de l'aparcament subterrani com les de la seu de la Generalitat van començar el 2010, però el 2013 es van aturar per la crisi econòmica i només es va acabar l'aparcament. Després de tres anys aturades es van reprendre a principi del 2016, amb una reducció del pressupost de dos milions d'euros.

LES XIFRES

187
funcionaris
treballaran a la seu de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, al carrer Montcada de Tortosa.
3.400
metres quadrats
ocupa el nou edifici, distribuïts en planta baixa i dos pisos, un menys del previst inicialment.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia