Administracions

Municipal

Badalona vol evitar que desapareguin 600 m de platja

Les obres del col·lector d'aigües residuals que fa l'AMB anul·len la platja de la Móra

Els veïns es mobilitzen

Les obres de reparació i reforç del col·lector de Llevant, l'estructura que porta les aigües residuals de Badalona i Montgat fins a Sant Adrià de Besòs, estan a punt d'anul·lar un tram de platja d'uns 600 metres de llargària, situats al barri de la Móra. L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), encarregada de fer els treballs per reparar un col·lector que es va trencar amb el temporal del mes passat, ha decidit crear una escullera per protegir la nova estructura. La platja de la Móra s'està omplint així de grans blocs de pedra que, si res no canvia, ocuparan el tram de sorra en aquest extrem de la ciutat, a tocar Sant Adrià.

Els veïns de la Móra s'han començat a mobilitzar per evitar que la ciutat perdi part de la seva platja. Ahir van organitzar una marxa lenta de vehicles i van omplir el barri de pancartes. Fins a la zona, s'hi van acostar tres regidors del govern: Àlex Mañas (ICV-EUiA), Agnès Rotger (ERC) i Jose Téllez (Guanyem Badalona en Comú). Mañas, en qualitat de responsable de Medi Ambient, va explicar que l'AMB ha fet aquestes obres d'esquena al consistori i es va comprometre, en nom de tot l'executiu, a fer costat al veïnat per evitar que es perdin 600 metres de platja.

Els veïns, per la seva banda, van instar els tres regidors a liderar la batalla per salvar la platja i a demanar a l'AMB que aturi les obres de manera immediata. Segons Mañas, els tècnics de Medi Ambient de l'Ajuntament l'han informat que l'escullera no és necessària. Per aquest motiu, va assegurar que el govern es mobilitzaria des d'aquell mateix moment per intentar que aquest matí no es prosseguís amb els treballs. El col·lector de Llevant està pendent de ser traslladat però de moment no es disposa dels diners necessaris. El govern de Badalona es tornarà a reunir dijous amb els veïns de la Móra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia