Administracions

Aigua del Solsonès vol ara que s'auditi l'ens

La Mancomunitat d'Abastament d'Aigua del Solsonès (MAAS) va aprovar en un ple extraordinari celebrat dimecres al vespre demanar a la Sindicatura de Comptes i a l'Oficina Antifrau que analitzi l'activitat legal, financera i administrativa de l'ens dels últims deus anys.

Amb la sol·licitud, la MAAS espera poder buscar responsabilitats i aclarir tot el rebombori que s'ha generat al voltant de l'anomenat cas Ditec, un afer relacionat amb una presumpta adjudicació irregular de contractes a una empresa directament vinculada al director tècnic de l'organisme.

D'aquesta manera, l'ens posarà a disposició de la sindicatura i d'antifrau tota la informació necessària. La decisió arriba quan fa més de dos mesos que el ja expresident de la MAAS, Joan Solà, va destapar el cas i representa un canvi de rumb en la manera com la junta ha gestionat l'afer. Fins ara, l'actual president, Francesc Rovira, havia explicat que estaven tranquils perquè consideraven que no s'havia fet res de manera irregular, tot i que el cas ja era als jutjats després que l'exsecretari denunciés possibles delictes de prevaricació. La decisió s'ha pres també gairebé en paral·lel a la petició que aquesta setmana ha fet la CUP de Solsona –que es debatrà en el ple de l'Ajuntament d'avui– en la qual demanava una auditoria per aclarir els fets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia