Administracions

Milloraran la seguretat a la carretera, a Pals

L'Ajuntament la convertirà en una via d'un sol sentit dins del nucli del poble

L'equip de govern de Pals, Junts per Pals-Acord Municipal i el PDeCAT, farà una contundent aposta per millorar la seguretat al carrer Enginyer Algarra, que travessa el nucli i que encara té la tipologia de carretera (Gi-650A). L'objectiu és convertir-lo en un carrer d'un sol sentit –ara és de dos– i millorar la seguretat al llarg de tot el recorregut.

L'alcaldessa de Pals, Sílvia Monar (Junts per Pals -AM), explica que ja era una necessitat fer-hi una actuació important, tot i tenir en compte que el vial encara no està cedit. El més important per Monar és poder fer que el carrer tingui una bona visibilitat i accessibilitat. Ara mateix els vehicles estacionen sobre la vorera i limiten la mobilitat dels vianants, cosa que afecta la seva seguretat.

“El que volem fer és una actuació que vol prioritzar la seguretat dels vianants, amb una millor senyalització i la reducció de les barreres arquitectòniques”, destaca Monar, que hi afegeix: “Aquesta és una assignatura pendent que té el municipi, que ara ens disposem a abordar.”

El projecte, que es posarà aviat a licitació, ha de permetre deixar les voreres, a tots dos costats, totalment lliures, i deixar l'aparcament a la banda esquerra. Per facilitar la mobilitat s'aprofitarà el carrer dels Horts, de doble sentit, el qual va paral·lel a l'Enginyer Algarra.

Un dels punts que es treballa en aquest projecte, que volta els 70.000 euros, és potenciar la rotació dels vehicles amb una zona amb disc horari –zona vermella–, en la qual es deixaran uns 20 minuts per fer les gestions. Això, segons Monar, ha de revertir en la potenciació del comerç i la restauració en un punt que fins ara, tot i la variant, encara té tota l'estructura de carretera. L'alcaldessa és conscient que, en un futur, pròxims equips de govern hauran d'actuar per recepcionar la carretera i convertir-la en un carrer, amb tot el que això comporta d'obres, però remarca que amb aquesta actuació ja s'avança de manera positiva en aquest sentit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.