Administracions

Celrà impulsa cinc inversions del pressupost participatiu

El govern ja ha començat els tràmits per fer la rehabilitació de l'edifici i el pati de les Monges

El govern de Celrà ha inclòs ls pressupost del 2017 cinc inversions sorgides arran del pressupost participat per aquest any. Es tracta, en concret, de la rehabilitació de l'edifici i el pati de les Monges, l'elaboració d'un estudi per a la construcció d'una planta de compostatge, l'elaboració d'un estudi per a la gestió dels boscos mitjançant silvopastura (l'ús del pasturatge com a recurs per mantenir nets els boscos i prevenir incendis), l'habilitació d'una cuina pública al centre cultural o la creació d'un documental sobre la memòria històrica local. De fet, alguna d'aquestes actuacions ja s'han endegat. És el cas de la rehabilitació del pati de les Monges. El consistori ja ha convidat diverses empreses al concurs per a l'adjudicació i l'execució d'aquest projecte.

L'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, va fer ahir una valoració positiva del procés participatiu. Va començar a final de l'any passat i es van realitzar diverses reunions sobre el procediment, l'estructura del pressupost, etcètera. L'objectiu era anar perfilant les propostes. L'equip de govern va presentar vuit propostes i la ciutadania cinc més, de les quals dues van quedar excloses perquè no complien les condicions preestablertes. L'àrea de Participació de l'Ajuntament va estar assessorada en aquest procés per una tècnica en participació.

El procés participatiu en el pressupost de Celrà va començar l'any 2012, en un format diferent que l'experiència dels anys ha permès anar ajustant per fer-lo més dinàmic i productiu, segons va destacar ahir l'alcalde d'aquest municipi.

LA XIFRA

150.000
euros
era l'import previst pel govern el 2015 per destinar a projectes consensuats amb la ciutadania.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia