L'Estat vol ampliar els ajuts als municipis afectats per focs i aiguats

El Congrés dels Diputats prepara una millora en la llei de mesures per pal·liar els danys produïts pels incendis forestals i altres catàstrofes, aprovada recentment, que permetrà augmentar els ajuts que rebran els municipis tarragonins on va haver-hi un incendi l'estiu passat, com Horta de Sant Joan.

Com ha explicat el diputat socialista alcoverenc i membre de la comissió de Medi Ambient Anton Ferré, en concret la llei preveurà ajuts «tant en concepte de danys personals com pel que fa a danys materials», a més d'una línia per als ajuntaments perquè puguin rehabilitar les àrees dels seus termes municipals afectades pels incendis, i que podran percebre en forma d'indemnitzacions, reduccions fiscals, rehabilitació d'habitatges, línies preferencials de crèdit o moratòries en el pagament de les cotitzacions a la Seguretat Social.

Les zones beneficiàries, a més, s'han ampliat a les que van tenir danys per pluges durant l'abril, el juny i el juliol. La llei preveu que la sol·licitud s'haurà de tramitar a través de la subdelegació estatal, i el Ministeri de l'Interior tindrà un termini de tres mesos, a partir d'aquella data, per decidir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.