Administracions

El Flors i Violes de Palafrugell revalida l'èxit

L'edició d'aquest any ha disposat de 40 espais i més de 140 activitats

Música, concerts, dansa i circ s'han entrellaçat amb patis, espais, carrers i jardins decorats

La 8a edició del Flors i Violes de Palafrugell, que es va iniciar divendres i finalitzarà avui, ha tornat a ser una combinació esplèndida de flors, colors, olors, sabors, arts escèniques i plàstiques amb activitats per als cinc sentits. En aquesta edició l'itinerari ha entrellaçat patis, espais, jardins i carrers del municipi decorats per a l'ocasió i s'han ampliat fins a una quarantena. Un programa ple que ha inclòs un concert a càrrec de l'artista d'origen uruguaià Marion Harper a l'Espai Els Forns La Brava (La Bòbila) o una sessió de DJ que durà a terme Indivendres DJ's.

En total, durant els quatre dies, s'hauran celebrat més d'un centenar d'espectacles, de música i dansa en directe, totalment gratuïts. Entre les activitats més destacades s'han pogut veure els concerts de Paula Grande, Projecte Mut, Festucs, Smoking Soul's, Estúpida Erikah i The Rock'n'Roll Brothers. Pel que fa a les arts escèniques i plàstiques, entre les moltes activitats programades cal destacar els diversos espectacle de trapezi a càrrec de Total Circ i les exhibicions de Simplemente Capoeira i d'Etno-Dansa.

Llum i color

Una de les activitats més esperades va ser la Festa Holi, amb més de 1.500 persones que es van tenyir de colors. D'altra banda, en l'apartat gastronòmic, durant tots els dies a l'Espai Els Forns La Brava hi ha tingut lloc un dels esdeveniments amb més èxit del Flors i Violes, les furgoteques que ofereixen menjar d'arreu del món i música en directe. També una vintena de restaurants del municipi han optat per unir- se a la iniciativa amb un menú especial Flors i Violes.

El Museu del Suro hi ha participat amb la col·laboració d'un reconegut mestre en art floral, Eduard Maynegra, president del Gremi de Floristes de Girona i Comarques.

LA XIFRA

140
activitats
s'han celebrat en aquesta edició del festival Flors i Violes, que ha disposat de 40 espais visitables.

Reforça les Festes de Primavera

L'Ajuntament de Palafrugell ha aprovat una partida de 10.000 euros per reforçar la programació de caràcter cultural i d'oci dins les Festes de Primavera 2017. Amb aquesta aportació extraordinària, que s'afegirà a la quantitat econòmica inicial de 33.000 euros destinats a activitats i 29.000 euros per als premis –xifres que ja suposaven un increment d'un 19% respecte a l'any 2016–, es busca l'objectiu de potenciar un dels esdeveniments estratègics del municipi. L'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, ha destacat que “es tracta d'una de les prioritats del mandat pel que fa referència al reforç dels grans esdeveniments de la vila, que ha de permetre mantenir la tradició, la creació de nous públics i acostar les Festes de Primavera al conjunt de la ciutadania”. D'altra banda, l'Ajuntament ha signat el conveni de col·laboració amb l'Associació de Colles Carrossaires, per a l'organització del Carroussel Costa Brava, dins les Festes de Primavera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia