Administracions

Municipal

Buch reitera el compromís de l’Ajuntament de Premià de Mar amb la municipalització de Can Sanpere

El govern municipal preveu aprovar al pròxim ple un pla especial que inclou l’expropiació

L’alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, ha reiterat aquest dimecres el seu compromís amb l’expropiació de l’antiga fàbrica de Can Sanpere, com va determinar la consulta ciutadana celebrada el 2014 i amb un 80% dels vots a favor de la municipalització de l’espai.

Després que la passada matinada els Mossos d’Esquadra desallotgessin les entitats que havien ocupat l’espai durant els darrers quatre anys per protestar contra els plans urbanístics que Núñez y Navarro tenia en aquest solar, Buch ha volgut enviar un missatge tranquil·litzador i recorda que en el pròxim ple municipal del mes de juny es preveu aprovar un pla especial per a Can Sanpere que inclogui l’expropiació.

L’alcalde ha detallat que amb l’aprovació d’aquest pla especial es complirà un “doble mandat”. D’una banda es dóna compliment a la sentència judicial que el 2014 anul·lava la planificació urbanística prevista per l’Ajuntament en aquell entorn, ja se’n tramita una de nova, i, al mateix temps, es compleix amb el resultat de la consulta perquè s’inclou ja en aquest pla el procés d’expropiació.

Pel que fa a la planificació urbanística, el plantejament que fa el consistori és que, tot i que inicialment es pretenia alliberar l’espai i fer-hi una gran zona verda amb equipament, es puguin acabar construint mig centenar d’habitatges, que ocuparien un 10% del total de la finca. D’altra, diuen, seria molt costós assumir els costos d’expropiació, enderroc i urbanització de la zona.

Preguntat sobre quan i com Can Sanpere passarà a ser de titularitat municipal, Buch ha estat molt clar: “Son tràmits que potser no depenen de l’Ajuntament ni de la propietat perquè si no ens posem d’acord en el preu haurem de litigar, però volem fer-ho de seguida que es pugui”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia