Administracions

Municipal

Badalona busca remei al punt més negre del front marítim

El govern local i els veïns pacten reduir a un sol carril el tram d’Eduard Maristany davant les Tres Xemeneies i instal·lar-hi semàfors

En paral·lel es treballa per aplicar la solució definitiva

En qüestió només d’unes setmanes, el tram a Badalona del carrer Eduard Maristany que és més estret i que està situat a l’altura de les Tres Xemeneies passarà a tenir un únic carril que serà de doble sentit de circulació. La preferència de pas dels vehicles es regularà a través de dos semàfors. Mitjançant aquesta actuació, pactada entre el govern de Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA i els veïns dels barri de la Mora, la ciutat mira de posar solució a un dels punts viaris més negres de la trama urbana. Les voreres són molt estretes, la visibilitat no és la recomanada i els sector és freqüentat per ciclistes, patinadors i corredors. També es tracta de l’única via que comunica el front marítim amb l’estació de Renfe a Sant Adrià de Besòs.

Amb aquesta mesura, l’Ajuntament “vol garantir la seguretat viària i fer més fàcil la convivència de vianants, bicicletes i vehicles de motor”. La voluntat del consistori, i així ho ha comunicat als veïns, és que les obres estiguin enllestides durant el mes de juliol.

El regidor d’Espais Públics de l’Ajuntament de Badalona, Francesc Duran (Guanyem Badalona en Comú), ha detallat que la vorera que es farà estarà situada a la banda de mar, a tocar el mur d’Endesa, i que passarà dels 80 centímetres actuals a 2,8 metres. El carril que quedarà inservible, així doncs, és el que ara va de Sant Adrià a Badalona. Duran també ha confirmat que els treballs s’iniciaran en breu, ja que és una obra menor que no requereix un concurs, i que ja s’ha arribat a un acord amb l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, perquè un dels dos semàfors està situat en terme adrianenc. La instal·lació, això sí, la pagarà Badalona.

En paral·lel a aquest projecte provisional, l’Ajuntament de Badalona continua negociant amb Endesa la disponibilitat del sòl necessari per eixamplar aquest tram d’Eduard Maristany. Segons ha pogut saber aquest diari, el consistori haurà d’abonar al voltant d’un milió d’euros a la companyia elèctrica per obtenir la propietat dels metres que són necessaris. El tinent d’alcalde de Badalona Habitable, Oriol Lladó (ERC), recorda que l’actual executiu es va trobar “tota la feina per fer” i que ara només cal “signar el conveni amb Endesa i redactar el projecte executiu”. Ell confia a iniciar les obres abans de 18 mesos.

Per la seva banda, la presidenta de l’AV La Mora - Port Badalona, Begoña Gómez, celebra que l’Ajuntament es decideixi a actuar a la zona “després d’anys de reclamacions del veïnat” i assegura que l’entitat exigirà que el consistori compleixi el calendari anunciat. “De moment no veiem cap moviment, així que estarem molt atents”, assenyala.

LA XIFRA

2,8
metres
tindrà la nova vorera en aquest tram d’Eduard Maristany, el més perillós del front marítim.

LA FRASE

Mentre no arriba la solució definitiva, garantirem de forma ràpida la seguretat dels vianants
Francesc Duran
regidor d’espais públics


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia