Administracions

L’ACA força el rescat de l’aigua a Maçanet i Vidreres

Una disposició del mes de març posa com a límit aquest any per rescatar el servei que tenen empreses gestores en urbanitzacions si els ajuntaments no volen assumir el deute del privat

Els ajuntaments de Maçanet de la Selva i Vidreres, entre altres, estan obligats al rescat del servei d’aigua que ara porta l’empresa Rec Madral si no volen haver de pagar, a partir del 2018, el deute que acumula l’empresa amb l’ACA, i que aquest ens calcula que puja a 1,8 milions. Una disposició addicional en la llei de mesures pel 2017 de l’Agència Catalana de l’Aigua estableix que, si els ajuntaments rescaten abans d’acabar el 2017 el servei d’aigua en urbanitzacions on empreses privades que amb deutes amb l’ACA gestionen el servei, “no es poden exigir als ajuntaments els deutes en concepte de cànon d’aigua i sancions tributàries associades” d’aquestes empreses. La disposició podria afectar, a més, els municipis de Lloret, Caldes de Malavella i Llagostera, segons fonts consultades.

L’empresa Rec Madral acumula un deute amb l’ACA d’1,8 milions, i els ajuntaments de Maçanet de la Selva i Vidreres ja han rebut la notificació de l’ACA respecte d’aquesta disposició, que es va aprovar al mes de març i que, en el cas de Maçanet, no s’hauria notificat fins a aquest mes. Això, a més de la interrupció del servei i la mala qualitat de l’aigua, ha precipitat la decisió de l’Ajuntament de fer la canonada que ha de portar aigua a Residencial Park sense dependre de Rec Madral, una actuació per la qual l’Ajuntament ja va fer una reserva en el pressupost d’aquest any i per la qual té una subvenció de l’Agència Catalana de l’Aigua. A Vidreres ja fa temps que treballen en la municipalització del servei a tot el poble, i confien que aquest any es faci la recepció de les urbanitzacions que falten perquè l’Ajuntament ja sigui el que cobri el cànon de l’aigua.

L’avaria, resolta

D’altra banda, l’avaria al pou de les Perdius de Maçanet de la Selva, que va deixar molts abonats de la urbanització Residencial Park sense aigua, ahir va quedar reparada, i el servei restablert, tot i que l’aigua que surt de l’aixeta continua sent tèrbola. Així ho va comunicar l’alcalde, Josep Maria Ciurana, com a mínim per la xarxa social Facebook als veïns, afegint que a les vuit del matí el servei estava restablert. Ciurana va acompanyar la informació de dues imatges: en una es pot veure el forat en la canonada que va provocar la fuita d’aigua i, en l’altra, una gràfica de l’estat de la xarxa d’aigua del veïnat de Soliva-Martorell.

LA XIFRA

1,8
milions
és el deute que Rec Madral té amb l’ACA, segons aquest ens.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia