Administracions

Municipal

Badalona acorda posar a subhasta un solar públic situat a primera línia de mar

El terreny és al barri de la Mora i és propietat de Marina Badalona i del Banc Mares Nostrum

El preu de sortida vorejarà els 13 milions d’euros

La societat Marina Badalona (integrada per l’Ajuntament badaloní i pel Consell Comarcal del Barcelonès) i el Banc Mare Nostrum han acordat finalment subhastar el solar situat a primera línia de mar, al barri de la Mora (molt a prop de la ciutat veïna de Sant Adrià de Besòs). Marina Badalona disposa del 35 per cent de la propietat, i la resta pertany a l’entitat bancària. Així és com s’ha aprovat fa escassos dies al consell d’administració de Marina Badalona, un cop la societat va informar a totes les formacions que l’acord amb el Banc Mare Nostrum (BMN) ja estava tancat.

El terreny en qüestió –que visualment forma part del mateix on hi ha la parcel·la esquitxada pel cas Pretòria però que ja està en mans de la promotora immobiliària Kronos– tindrà un preu de sortida d’uns 13 milions d’euros. És un terreny en què es pot construir habitatge i sembla que diverses empreses ja n’estudien l’adquisició. Es preveuen construir uns 15.000 m² de sostre. El terreny que aquest any se subhastarà, a escassos metres del port de Badalona, està afectat per un litigi, ja que Marina Badalona reclama els 4.928.000 milions d’euros que va dipositar com a aval quan el propietari era Promociones e Inversiones Greco.

Fa tres mesos, les negociacions entre Marina Badalona i el Banc Mare Nostrum ni tan sols havien començat de manera formal, segons va comunicar en el penúltim consell d’administració de Marina Badalona. Aleshores, al mes d’abril, totes les forces polítiques van autoritzar el gerent de la societat pública a negociar amb BMN. Totes les parts han acordat triar la fórmula de la subhasta que consideren que és “la més transparent i equitativa”. Els diners que ingressarà Marina Badalona un cop es desprengui del solar han de servir per rebaixar alguns crèdits que la societat està pagant.

LA XIFRA

13
milions d’euros,
aproximadament, serà el preu de sortida que se subhastarà a primera línia de mar.

Esperant l’adjudicació de l’hotel del port

Una qüestió va ser l’estat de l’adjudicació de l’hotel que s’ha de fer al port. El Grup Melià no va dipositar l’aval quan s’esperava, després que totes les parts es concedissin sis mesos més per afinar el procés. Ara s’ha sabut que hi havia un error en les condicions, ja que es parla d’adjudicar el pàrquing a 99 anys quan la llei només n’autoritza 50. Marina Badalona confia que resoldrà l’adjudicació en l’últim trimestre de l’any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.