Administracions

Maçanet aprova convertir el cos de vigilants en policia

Considera que el model actual ha portat a un “estancament de resultats”, segons un informe presentat al ple

L’Ajuntament ja ha endegat els tràmits, amb el suport de tots els grups

L’Ajuntament de Maçanet de la Selva va aprovar per unanimitat iniciar els tràmits per a la creació de la policia local i demanar l’autorització a la Generalitat. L’alcalde, Josep Maria Ciurana, i el cap de la Guàrdia Municipal de Maçanet, Jordi Nogueras, van mantenir el 20 de juliol una reunió al Departament d’Interior amb la subdirectora de coordinació de la policia de Catalunya, Begonya Curto, i la cap de departament Encarna Garcia. En la reunió es van exposar els requisits mínims per a la creació d’un cos de policia local i els tràmits a realitzar. Per part de l’Ajuntament es va exposar la situació actual del cos i el full de ruta previst per a la conversió en policia local. “Les condicions del departament i les propostes de l’Ajuntament són molt properes, motiu pel qual no es va veure cap punt de conflicte que posés en perill la transformació de l’actual cos de vigilant en un cos de policia”, segons consta en un informe que es va presentar al ple. El departament, de fet, ja ha fet arribar a l’Ajuntament tota la documentació que cal tramitar.

Estancament

Segons consta en l’informe presentat al ple, el principal motiu que porta a proposar el canvi a policia local “és l’esgotament del model que porta a un estancament de resultats i a un inevitable fre en la projecció professional de la plantilla”. “Actualment es considera que s’està arribant al límit de la capacitat funcional com a vigilants municipal pel que fa a funcions directament assignades per la normativa vigent i cal buscar vies que permetin incrementar la potencialitat de servei, especialment pel que fa a tasques preventives i proactives.”

Posar denúncies

Un dels serveis que més troba a faltar el ciutadà, segons va explicar ahir el cap accidental dels vigilants, Antoni Fernández, és la possibilitat de fer denúncies al poble, ja que ara cal desplaçar-se a les oficines dels Mossos a Santa Coloma de Farners.

En la reunió del juliol, l’Ajuntament va plantejar a la subdirectora que la transformació completa del cos “requeriria una transitorietat i que es buscaven formules d’interinatge garantint la plaça als que actualment són funcionaris de carrera i habilitant-los legítimament com a agents de policia local interins”.

Satisfacció a ERC

El portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Maçanet, Xavier Xarbau, va valorar molt positivament que s’hagi aprovat el canvi. “És un salt qualitatiu prou important”, va dir. “Ens felicitem que facin aquesta aposta per tenir un servei amb cara i ulls, per seguretat, per la dispersió del municipi.. és necessari”, va dir Xarbau.

LA XIFRA

9
vigilants
en plantilla hi ha actualment a Maçanet de la Selva, que ja ha començat els tràmits per canviar.

A Vidreres ja tenen quatre agents

L’Ajuntament de Vidreres ja va començar fa un temps els tràmits per convertir el cos de vigilants en policia local, i segons va explicar ahir l’alcalde, Jordi Camps, actualment ja hi ha quatre agents de policia. En total el cos de vigilants està format per deu agents i un cap, i es fan rotacions per enviar els vigilants a l’escola de policia. D’aquesta manera, dels onze efectius, ara quatre són policies. L’alcalde creu que l’òptim seria arribar a catorze efectius.

Més endavant, segons Camps, està pensat ampliar les dependències del cos de vigilants, que estan situades a laAjuntament. “Tindran molt més espai”, va dir ahir l’alcalde. D’altra banda, també va avançar que s’està treballant per tenir un habitatge per emergències socials, en una casa que hi ha al costat de l’ambulatori. L’Ajuntament espera abans acabar les obres de les dependències de Serveis Socials, que són al costat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia