Administracions

municipal

urbanisme

Reurbanitzar Els Pins de Platja d’Aro costa 1,9 milions

El ple aprova la imposició de contribucions especials, d’un 90%, perquè els propietaris de la urbanització paguin 1,77 milions

En paral·lel, ja hi ha obres al Mont d’Aro i avancen altres zones

El govern de Castell-Platja d’Aro (CiU i PSC) va aprovar ahir, al ple municipal, la imposició de les contribucions especials que sufragaran les obres per reurbanitzar l’àmbit de la urbanització Els Pins, amb un pressupost d’1,97 milions d’euros. Els propietaris de finques aportaran un 90% del cost, 1,77 milions, per bé que la xifra és orientativa i variarà en funció de si el cost d’adjudicació dels treballs és inferior o si hi ha un encariment al llarg de la seva execució.

El preu estimat inclou, a més del pressupost de l’obra física (1,86 milions), els 111.489 euros que ha costat la redacció dels projectes i altres treballs administratius complementaris. Les aportacions dels propietaris varien en funció de la superfície i sostre edificable de cada parcel·la, i oscil·len entre els 45.869 euros d’alguns propietaris individuals de parcel·les grans i els 584 que hauran de pagar els titulars d’unitats residencials en alguns blocs plurifamiliars. De mitjana, però, la major part dels propietaris pagaran entre 16.000 i 4.000 euros.

Altres urbanitzacions

El tinent d’alcalde de Planificació Urbanística, Josep Maria Solé, inscriu el final de la urbanització d’Els Pins en la llista d’actuacions similars empreses en altres àmbits per solucionar les mancances de serveis de les àrees residencials desenvolupades entre els anys seixanta i setanta, com ara el projecte d’obres acabat d’iniciar al Mont d’Aro –en aquest cas, amb un 100% d’aportació veïnal amb quotes– o els plans similars a Treumal, on la banda de Calonge ja està arranjada amb criteris similars. Solé diu que a Can Manel s’avança amb més lentitud, per les complexitats de les parcel·les que no assoleixen el mínim edificable pel POUM i cal reagrupar, i que al Mas Nou, tot i la complexitat, la intenció és tornar a aprovar la reparcel·lació amb els ajustos sorgits de les al·legacions, “però es continua treballant amb una intensitat elevada”.

LA XIFRA

1,77
milions,
un 90% del pressupost de les obres i les despeses, pagaran els veïns d’Els Pins de Platja d’Aro.

Projecte per crear una escola d’adults

En la sessió d’ahir també es va donar llum verd a la implantació d’un servei municipal de centre de formació de persones adultes, arran de l’acord de ple del juliol que donava suport a la iniciativa. El municipi ha aprovat un reglament, que trametrà a les administracions catalana i estatal, i autoritza les despeses per implantar una escola d’adults en algun equipament municipal. Fins ara, només s’ofereix un servei d’aula d’adults al centre cívic Vicenç Bou, però li hauran de cercar una nova seu específica i independent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.