Administracions

municipal

tribunals

Antifrau arxiva la denúncia per les obres a la piscina de Pineda

L’Ajuntament va detectar el 2013 el pagament de 242.000 euros a la concessionària per uns treballs que mai es van executar

No troba delicte per derivar el cas a la fiscalia i considera que l’Ajuntament no va ser prou eficaç

L’Oficina Antifrau ha arxivat l’expedient sobre suposades irregularitats en les obres de construcció de la piscina municipal de Can Xaubet de Pineda. La resolució, datada el mes de juliol però que es va donar a conèixer en el ple de dijous, estableix que no s’han trobat fets delictius per derivar el cas a la fiscalia, que les possibles irregularitats detectades en el procés ja haurien prescrit i aprofita per “renyar” l’Ajuntament, de qui considera que no va actuar amb prou celeritat i eficiència ni va fiscalitzar correctament les obres abans de fer-ne la recepció definitiva el novembre del 2010. No va ser fins al juliol del 2012 que el consistori va detectar les irregularitats que posteriorment va posar en coneixement de l’Oficina Antifrau. En aquest cas, l’organisme també reconeix que a partir d’aquella data “l’actuació de l’Ajuntament canvia radicalment i en defensa dels seus interessos és totalment diligent i conforme a la legalitat”.

Durant el ple només es va donar compte de la resolució de l’Oficina Antifrau i es va convocar els regidors a una reunió “per tractar i explicar a fons la situació”.

Un camí molt llarg

Els fets denunciats a l’organisme de la Generalitat es van detectar a partir dels resultats d’un estudi encarregat pel consistori pinedenc a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). El document precisava que s’havien pagat 242.000 euros en concepte d’obres durant la construcció de la piscina municipal de Can Xaubet que mai es van arribar a executar. La denúncia va coincidir en el temps amb la petició que l’empresa va fer a l’Ajuntament per modificar el contracte de gestió i que aquest va rebutjar. La firma va interposar un contenciós i poc després va presentar un concurs de creditors. Davant la situació creada i per garantir que el servei es mantindria, el consistori va decidir “segrestar-lo”, una figura administrativa que permetia assumir el control de la instal·lació. Posteriorment va adjudicar la gestió a una nova concessionària. Paral·lelament, el mes de març del 2016 el Jurat d’Expropiació de Catalunya va valorar en 2,1 milions la compensació que l’Ajuntament de Pineda havia de donar a l’empresa a qui havia “segrestat” la gestió per compensar-li la retirada del servei abans no finalitzés el contracte.

LA XIFRA

242.000
euros
és la quantitat pagada per les obres a la piscina de Pineda que no es van executar, segons l’Ajuntament


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia