Administracions

Tossa preveu congelar la majoria de taxes per al 2018

L’equip de govern portarà dilluns al ple l’aprovació de les ordenances fiscals, que preveuen un increment del 5,5% de les escombraries

L’Ajuntament de Tossa té previst aprovar dilluns la proposta d’ordenances fiscals per a l’any 2018. En conjunt, es congelen la majoria de taxes i preus públics i es mantenen les bonificacions tant als establiments hotelers que facin reformes com als comerciants i restauradors que obrin tot l’any.

Tan sols hi ha un increment del 5,5% de la taxa i el preu públic d’escombraries a causa de la pujada del cànon d’abocament que ha establert l’Agència Catalana de Residus (que passa de 30 a 35,6 euros per tona abocada), també a l’obligatorietat de l’Agència de fer un pretractament de les deixalles abans de dipositar-les a l’abocador i, finalment, perquè també es millorarà el servei de recollida amb un canvi de concessionari. La regidora d’Hisenda, Maria Àngels Pujals, explica que “la taxa s’ha d’anar equiparant al cost real del servei de recollida d’escombraries”. A més, hi afegeix: “Hem de dir que no reciclem prou. No és només un problema a Tossa, sinó general. L’Agència Catalana de Residus ja ha avisat que els cànons d’abocament aniran augmentant els pròxims anys a tot Catalunya i, a més, s’hi podran sumar sancions d’Europa. L’única manera de compensar l’increment de costos és millorar la recollida selectiva; és a dir, reciclar millor. Per això també posarem en marxa una campanya de sensibilització per millorar l’índex de recollida selectiva”.

Pel que fa a les bonificacions, els hotels que facin reformes tindran una rebaixa del 50% de l’impost sobre construccions i, pel que fa als comerciants i restauradors que obrin tot l’any, es crearà un padró a principis d’any perquè l’Ajuntament en faci un seguiment.

LA XIFRA

5,5%
és l’increment
proposat per la taxa d’escombraries, per la pujada del cànon d’abocament de l’Agència de Residus.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia