municipal
pressupostos
L’obertura de l’avinguda Mediterrània marca el pressupost de Malgrat
S’endú la principal inversió que puja a 1,2 milions d’euros i també destaca l’equipament polivalent amb una partida de 805.000 euros
Els comptes municipals s’aproven només amb els vots a favor del quadripartit
El quadripartit de Malgrat –JxM, RC, PDeCAT i la CUP– va aprovar fa pocs dies el seu primer pressupost, en el qual el PSC es va abstenir i el PP va votar-hi en contra. Els comptes municipals pugen a un total de 20.208.025 euros, dels quals 2.781.600 euros corresponen a inversions. En aquest capítol, tal i com es va destacar des del govern, es prioritza com a projecte estrella l’obertura de l’avinguda Mediterrània fins a enllaçar amb el carrer Sant Elm, amb un cost d’1,2 milions d’euros, dels quals més d’un milió es gestionarà en forma de préstec i d’ajuts de la Diputació i la resta seran d’autofinançament de la mateixa corporació. Un altre dels projectes destacats és l’equipament polivalent que s’endurà 805.000 euros. Altres partides menors recullen inversions per a pressupostos participatius –180.000 euros– i el nou Pla de Mobilitat amb 80.000 euros, que inclourà la creació de camins escolars. En paraules de l’alcaldessa, Carme Ponsa (JxM) “es tracta d’uns pressupostos equilibrats i planificats amb projectes que es podran dur a terme i que no vol vendre fum”.
Segons el govern, es posa l’accent en aquelles àrees d’atenció a les persones “en especial a les que més ho necessiten”, segons el regidor de Serveis Econòmics, Ramir Roger (ERC) que va puntualitzar que aquest serà el primer pressupost participatiu i que hi haurà un increment a les partides destinades a participació ciutadana i a govern obert. . En aquest sentit, la partida econòmica destinada als Serveis Socials i Promoció Social s’incrementarà més enllà del 19% previst inicialment al pressupost global d’atenció a les persones, que és de 4.387.825 euros, ja que a principis d’any es demanen diferents subvencions per prestar aquest tipus de serveis. Pel què fa a Educació, la tercera tinent d’alcalde, Núria Casajuana (CUP) va recordar que es destinaran més recursos per oferir un Casal d’Estiu Inclusiu que atengui les necessitats dels infants amb alguna discapacitat. “ Ens vam trobar per a aquest 2017 amb un pressupost que no tenia projectes a darrere”, ha precisat. “Ens vam trobar per a aquest 2017 amb un pressupost que no tenia projectes al darrere i sabem el que hem de fer amb els diners i per això ho hem pressupostat”, va afegir Casajuana. De la seva banda, el regidor d’Acció Social, i segon tinent d’alcalde, Jofre Serret (PDeCAT), va avançar que s’està treballant en la implementació d’una nova marca de poble “perquè tenim la voluntat d’ubicar Malgrat en el mapa perquè pugui adquirir la importància que, com a cinquè municipi del Maresme”.
LA FRASE
La bandera espanyola torna al balcó
La bandera espanyola torna a onejar al balcó de l’Ajuntament de Malgrat des del dissabte 23. La retirada del símbol per part del quadripartit com a resposta a la càrrega policial contra els votants de l’1O va originar una situació d’enfrontament entre el govern i un grup de ciutadans en el ple de novembre on no hi van faltar els insults i les amenaces per part d’uns veïns amb banderes espanyoles. El retorn de la bandera suposa donar compliment al requeriment fet des de la delegació del govern espanyol de Catalunya a qui va denunciar els fets el PP local. Al costat del símbol, però, s’ha col·locat un rètol on es deixa constància que col·locar la bandera respon a una imposició legal i no pas a la voluntat del consistori. Des de les files socialistes s’ha aplaudit el gest entenent que era la manera més fàcil de “tornar a la normalitat”, segons va indicar a través de les xarxes socials el portaveu del PSC, Joan Mercader.