Administracions

Recta final del pressupost participatiu a Castelló

Quaranta-vuit projectes –d’entre les més de sis-centes propostes que s’havien recollit– passen a ser finalistes

Un fòrum ciutadà seleccionarà els vint projectes que se sotmetran a votació

Quaranta-vuit projectes –d’entre les més de sis-centes propostes que s’havien recollit– han estat preseleccionats per al primer pressupost participatiu de Castelló d’Empúries. L’Ajuntament afronta la recta final d’aquest procés i els veïns i veïnes estan convidats a participar ara en el Fòrum Ciutadà de Priorització (dimarts que ve, a les 19.30 h, a la sala gòtica), en què s’escolliran els vint projectes que se sotmetran a votació popular.

Els 48 projectes finalistes són els que han complert els requisits tècnics i econòmics exigits. Els tècnics municipals han dut a terme durant les darreres setmanes una exhaustiva anàlisi de les més de sis-centes propostes ciutadanes presentades, i han descartat aquelles actuacions que no feien referència a àmbits i temes de competència municipal, que contradeien plans aprovats, no eren viables tècnicament, no respectaven el marc jurídic i legal vigent, no eren una inversió o superaven la partida de 125.000 euros. El detall complet de propostes vàlides i desestimades, així com la seva justificació, es pot consultar en línia a través del portal web de l’Ajuntament o del web creat específicament per a aquest procés, www.tutriescastello.cat .

Àmbits diversos

Entre els 48 projectes finalistes hi ha representats tots els àmbits de la vida ciutadana del municipi: equipaments esportius (pistes de bàsquet, de pàdel, millores al camp de futbol, skatepark), serveis (fonts d’aigua, bancs, millores a la xarxa viària o càmeres de vigilància), i fins a equipaments per animals (Pipican o àrea d’esbarjo per a gossos). D’entre tots aquests, el Fòrum Ciutadà de Priorització n’haurà de seleccionar vint, que se sotmetran a votació popular durant el mes de febrer.

En la consulta final hi podran participar totes aquelles persones empadronades al municipi que tinguin més de 16 anys. El consistori es compromet a integrar en el pressupost del 2018 les propostes més votades fins a esgotar la partida prevista de 125.000 euros.

Coincidint amb la convocatòria del fòrum del 6 de febrer, Anna Massot, regidora de Participació Ciutadana, fa una crida a la participació i convida els veïns i veïnes “a demostrar, novament, el ferm compromís amb el present i el futur del poble que han exhibit fins al moment al llarg de tot aquest procés, que ha resultat un èxit de participació sense precedents al territori”.

LES XIFRES

48
projectes
d’entre els més de 600 presentats han estat considerats vàlids i complien els requisits.

LA DATA

20
propostes
seran seleccionades pel fòrum ciutadà per sotmetre-les a una votació popular.
06/02/18
El fòrum ciutadà
obert a tots els veïns tindrà lloc a la sala gòtica dimarts que ve a les 19.30 h.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia