Administracions

Calonge invertirà mig milió d’euros en noves tecnologies

L’equip de govern vol implementar les noves tecnologies a l’administració, apostar pels passos de vianants i els aparcaments intel·ligents i una base de control per dur a terme la seva gestió

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni apostarà el 2018 per les noves tecnologies en el marc de l’aposta pel concepte de ciutat intel·ligent (smart city). Una inversió clara, segons explica l’alcalde, Jordi Soler, que ja es concreta en 646.000 euros.

Soler destaca que aquest esforç inversor, recollit en el pressupost del 2018, es concreta en tres grans blocs: el desenvolupament de projectes de smart city, que focalitzarà els esforços en la instal·lació d’enllumenat més eficient, un aparcament intel·ligent i la implementació d’una eina base de control de gestió (196.000 euros); la millora de l’equipament informàtic de comunicacions i gestió (150.000 euros), i la primera fase d’ampliació i tecnificació d’oficines municipals, que preveu la construcció d’un nou edifici equipat amb una sala tècnica per a la coordinació en cas d’emergències i una nova sala de plens que també farà les funcions d’auditori polivalent (300.000 euros).

Passos de vianants

Una de les novetats del projecte és la inclusió de set passos de vianants intel·ligents, que s’emmarca en l’estratègia smart city. Aquesta aposta, segons Jordi Soler, és el “camí cap a la smart city, que ens obre un ventall molt important d’oportunitats, especialment en els àmbits de la mobilitat, la seguretat i la gestió de residus”, destaca l’alcalde, que hi afegeix que d’aquesta manera poden avançar cap a un model de poble “més eficient”. Soler recorda que Calonge i Sant Antoni ja “treballa des de fa temps amb el concepte smart city com a eix central de les actuacions que impulsa l’Ajuntament, i que és un projecte de mandat”.

Els passos de vianants intel·ligents s’instal·laran a les principals avingudes del municipi i als punts considerats més problemàtics. En aquest sentit, s’instal·laran dos passos de vianants intel·ligents a l’avinguda Catalunya, dos a l’avinguda de la Unió, dos més a l’avinguda Sant Jordi i un altre a l’avinguda Andorra. Aquests passos incorporen unes plaques lumíniques de díodes led que fan que quan un vianant s’hi acosta el pas s’il·lumini, i també s’il·luminen els senyals verticals. El sistema detecta el moviment i s’activa quan s’hi acosta un vianant, i és especialment efectiu durant la nit, en hores de poca visibilitat o en condicions atmosfèriques adverses.

LA FRASE

Treballem des de fa mesos en les noves tecnologies com una aposta clara de mandat
Jordi Soler
alcalde de calonge i sant antoni


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia