Administracions

municipal

pressupost participatiu

L’Ajuntament de Besalú es prepara per al primer pressupost participatiu

L’objectiu del consistori, que hi destinarà 50.000 euros el 2019, és que abans de finals d’any els veïns puguin escollir entre una desena de propostes

Immediatament després de Setmana Santa s’iniciarà a Besalú el procés per a l’elaboració del primer pressupost participatiu d’aquest municipi. L’Ajuntament hi destinarà 50.000 euros, una xifra que representa una mica menys del 2% del pressupost municipal. La intenció del consistori és que a finals d’any els veïns puguin triar entre deu propostes, seleccionades d’entre les que es presentin prèviament.

Informació

El procés –ha explicat la regidora Fina Surina– començarà amb unes sessions informatives per explicar en què consisteix la iniciativa i concretar les característiques que han de tenir les propostes; per exemple, que siguin realistes (tant des del punt de vista econòmic com tècnic) i que entrin dins de les competències municipals. Seguidament s’obrirà un període de dues o tres setmanes perquè es presentin idees. Si bé es fomentarà la utilització de la pàgina web municipal, també hi haurà unes quantes urnes a disposició de la gent que prefereixi escriure-ho en paper. A continuació, un equip de tècnics de la casa i de l’empresa especialitzada que gestionarà el procés faran una selecció, fins a reduir les propostes a una desena d’opcions. Aleshores, els empadronats a Besalú que tinguin setze anys o més podran votar. “En principi, les tres propostes més votades seran les que entraran en el pressupost municipal del 2019, però segons el cost que tinguin, poden ser més”, ha avançat Surina.

La intenció de l’equip de govern (PDeCAT) és que a partir d’ara l’experiència es repeteixi cada any.

LA FRASE

En principi, les tres propostes més votades entraran en el pressupost del 2019
Fina Surina
REGIDORA DE L’EQUIP DE GOVERN DE BESALÚ

LA XIFRA

2
per cent
del pressupost municipal, aproximament, el triaran els ciutadans

Una aplicació per interactuar amb els veïns

L’Ajuntament de Besalú està a punt de posar en servei una aplicació de mòbil (app) a través de la qual podrà donar informacions i alertes als usuaris (tant veïns del municipi com visitants), alhora que aquests podran fer arribar al consistori i tècnics municipals suggeriments o avisos sobre incidències que hagin detectat. Si es compleixen les previsions de l’Ajuntament, l’app estarà operativa a la primavera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.