Administracions

Cedeixen la neteja viària de Tossa al Consell

L’Ajuntament opta finalment per Nora i es desvincula de Cespa

L’Ajuntament de Tossa de Mar va aprovar en el ple ordinari la delegació de la gestió del servei de neteja viària, recollida, transport i valorització d’escombraries al Consell Comarcal de la Selva, a través de l’empresa Serveis Ambientals de la Selva, Nora SA. Francesc Nadal, regidor de Medi Ambient, diu que aquest canvi es deu al fet que s’acaba la concessió amb Cespa i és més econòmic, ja que permet mancomunar serveis amb altres municipis.

El nou pla busca més eficiència i eficàcia preveient que Nora assumeixi íntegrament la recollida de residus. S’ha previst un canvi de model per avançar en la recollida selectiva, de manera que aquest serà de càrrega lateral i porta a porta comercial, mantenint càrrega posterior a les zones de difícil accés.

El servei tindrà un cost d’1.810.000 euros, i es preveu una inversió de 940.000 euros destinada a nous camions recol·lectors, contenidors accessibles per a persones amb mobilitat reduïda o màquines escombradores. La idea és treballar amb equips més eficients i ecològics, però mantenint els que estiguin en bones condicions. Nadal explica: “És el servei més adient en el dia d’avui perquè suposarà una modernització dels equipaments. Hem anat escanyats econòmicament en alguna ocasió, i el canvi ens permetrà estalviar.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.