Administracions

La policia de la Bisbal porta al ple les seves demandes

L’alcalde, Lluís Sais, sosté que no se’ls pot apujar el sou, tot i el superàvit, perquè no es pot aplicar la valoració de llocs de treball

Una desena d’agents hi despleguen pancartes reivindicatives

La Policia Municipal de la Bisbal d’Empordà va escenificar ahir al ple les seves reivindicacions salarials, entre altres. Just abans d’iniciar-se la sessió, una desena d’agents van desplegar pancartes per reclamar que s’apliqui la valoració dels llocs de treball. La policia bisbalenca reclama, entre altres, obrir procediments selectius per cobrir places d’agent a la policia local, ja que el 60% d’aquesta plantilla té contractes temporals, tot i que fa més de vuit anys que estan en aquesta situació, manifesten. Segons exposen, aquest tipus de contracte, denunciat en reiterades ocasions pels sindicats de la policia local, crea inestabilitat laboral i la impossibilitat de tenir una plantilla de futur, on la majoria de vacants s’han cobert sense cap tipus d’anunci previ i cap procediment selectiu que garanteixi una igualtat de condicions entre tots els participants que es vulguin presentar.

L’alcalde, Lluís Sais, va explicar a El Punt Avui que respectava la posició dels agents quan aquests manifesten que la seva situació és desfavorable, però va remarcar que moltes no s’ajusten a la realitat. Amb tot, Sais va lamentar que es visualitzés la situació de la policia, des del mateixos agents, com si “tot fos un desastre”. “En tot cas, pel que fa a material, mai n’havien tingut tant com ara, em refereixo a equipaments.” L’alcalde també va explicar que les dependències dels agents ara fa poc més d’un any van passar satisfactòriament una inspecció del Departament de Treball. “És cert que hi ha unes obres de millores previstes i pressupostades, pel que fa als menjadors i vestidors, i es faran”, va dir. L’alcalde va explicar, quant a les reivindicacions salarials, que l’Ajuntament va aprovar una valoració de llocs de treball, la qual va quedar suspesa arran d’un decret del govern de l’Estat. “Tot i el superàvit que els agents posen sobre la taula, ens és impossible satisfer certes demandes perquè no podem aplicar aquesta valoració de llocs de treball. I qui diu a la policia, diu tot el personal municipal”, va destacar Sais. Amb tot, l’alcalde va explicar que properament es negociarà un conveni en el qual és cert que es podrien introduir algunes millores.

L’alcalde, però, va admetre que era desconeixedor que no s’havien pagat als agents les dietes d’assistència a judicis i que ja havia donat ordres que es regularitzés aquesta anomalia.

LA FRASE

No podem satisfer certes demandes perquè no podem aplicar la valoració de llocs de treball
Lluís Sais
alcalde de la bisbal d’empordà


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.