Administracions

Cassà no apuja impostos i amplia les bonificacions

Augmenta la bonificació de l’IBI per a famílies nombroses i fa un nou ajut per a jubilats que no superin la pensió mínima

Cassà de la Selva congela la majoria dels impostos i de les taxes municipals. En el ple celebrat dijous es van aprovar les ordenances fiscals, entre les quals destaca l’ampliació de les bonificacions actuals. Així, s’ha augmentat del 25 al 30% la bonificació per a famílies nombroses pel que fa a l’impost sobre béns i immobles (IBI). També s’ha aprovat una nova línia d’ajudes per bonificar el 25% de l’impost per als contribuents que siguin jubilats amb una renda inferior a la pensió mínima.

Rebaixa cadastral

Per una altra banda, s’ha aturat l’increment del 10% anual del rebut de l’IBI, un augment que va començar el 2011 a partir de la revisió cadastral del 2010. L’equip de govern va aprovar el 2016 una rebaixa del valor cadastral de totes les finques del municipi del 13%. Amb la rebaixa del 5% del valor cadastral aprovada el 2017, s’ha reduït del 18% el valor cadastral de les finques del municipi. Aquest fet significa que l’increment del 10% del rebut de l’IBI anual s’atura. El regidor d’Hisenda, Pau Presas, ho va exemplificar en el cas d’un propietari de pis, sense cap bonificació, que paga ara un rebut de 314,09 euros anuals per l’IBI. Presas va destacar que aquest contribuent l’any vinent pagarà 319,59% perquè el rebut ha augmentat de l’1,75% i no del 10%.

Reduir la plusvàlua

A l’impost sobre l’increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana (plusvàlua) també s’aplica una nova rebaixa dels impostos, en aquest cas, reduint el tipus impositiu de gravamen del 5%, passant del 30 al 28,5%. Enguany l’equip de govern també ha proposat la reducció del 5% del tipus de gravamen de l’impost de construccions, obres i instal·lacions, passant del 4 al 3,8%, per tal d’incentivar l’economia local i donar més avantatges a tots aquells qui vulguin fer alguna actuació en habitatges, edificis o locals. Per tal de potenciar l’estudi i la pràctica dels instruments de cobla, Cassà també aprovarà a partir de l’any 2019 la reducció del 25% del preu per l’estudi d’instruments de cobla a l’escola municipal de música Pere Mercader.

Així mateix, el govern municipal també va anunciar que estudian la possibilitat d’establir, en el pressupost municipal de l’any 2019, ajudes per a aquells cassanencs que siguin usuaris de la residència geriàtrica Sant Josep.El ple del mes d’octubre també va aprovar una modificació de crèdit en la qual es va aprovar la reducció addicional de 260.000 euros addicionals de l’endeutament de Cassà. Amb aquesta nova mesura en total el consistori haurà amortitzat enguany endeutament per un valor de més de 1.800.000 euros.

LA XIFRA

30
per cent
és la bonificació de l’IBI per a famílies nombroses. S’ha augmentat del 5%.

LA FRASE

Hem apostat per bonificacions socials a l’IBI, les escombraries, l’aigua i els preus de la llar d’infants
Pau Presas
regidor hisenda


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.