Administracions

La Bisbal vol convertir el carrer Ample en un gran eix vertebrador del nucli

Les obres d’ordenació s’han pogut desencallar gràcies a la pròrroga del pla de barris

La primera fase ja és a licitació, amb un cost de 61.952 euros

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà ha donat el tret de sortida al projecte d’ordenació del carrer Ample, ara ja en procés de licitació. Un projecte que es farà per fases, dins el pla de barris, i que en la primera fase inclou els serveis d’arquitectura, enginyeria, planificació urbana i arquitectura paisatgista, entre altres. L’alcalde, Lluís Sais, destaca la importància d’aquesta actuació per com ajudarà a vertebrar el nucli. “Tots som conscients de l’abast important que té aquesta obra i seria una gran irresponsabilitat no aprofitar la pròrroga aconseguida perquè la Generalitat assumeixi el 50% del cost de la intervenció”, destaca.

La reforma d’aquest sector del nucli antic de la Bisbal es farà a través de la pròrroga del pla de barris, fins al 31 de desembre del 2019. El projecte, amb un cost de 61.952 euros, serà realitat abans de finals de l’any vinent per tal d’acabar dins el termini que permetrà rebre la subvenció de la Generalitat, que cofinançarà el 50% de les despeses.

D’altra banda, Sais també ha volgut manifestar el “compromís de mantenir reunions amb tots els actors implicats per tal de definir les actuacions que es duran a terme”, fent referència a veïns, comerciants i marxants de la zona afectada. Cal tenir present que aquesta primera fase que ara es posa a licitació correspondrà a serveis d’arquitectura, enginyeria, planificació urbana i arquitectura paisatgista. També implicarà serveis de consultors en ciència i tecnologia. La durada del contracte serà de dos mesos i el termini per presentar ofertes s’acaba el 7 de novembre.

LA XIFRA

61.952
euros
és el cost de la primera fase del projecte, eminentment tècnica, que es finançarà amb el pla de barris.

LA FRASE

Tenim el compromís de reunir-nos amb tots els actors implicats per definir les actuacions
Lluís Sais
alcalde de la Bisbal d’empordà

El potencial de l’antic ajuntament

Un dels edificis emblemàtics del carrer Ample és l’antic ajuntament. Un projecte i l’altre van, de fet, junts. S’està davant d’un projecte de mandat que costa prop d’un milió d’euros. L’objectiu és que aquesta rehabilitació com a espai cultural i social serveixi per dinamitzar el nucli antic i a la vegada recuperar patrimoni. Contindrà un centre obert de menors i aules de formació homologades, i també serà la seu de Ràdio Bisbal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.