Administracions

L’ACA actuarà d’urgència a la mota del Daró, al Baix Empordà, pels aiguats

El Consell Comarcal va organitzar ahir una reunió amb els alcaldes per poder escoltar les seves inquietuds

La Generalitat va explicar on intervindrà

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) actuarà per reparar els desperfectes a la mota del Daró, malmesa pel darrer gran episodi de pluja, que va tenir lloc el cap de setmana passat. Un consell extraordinari d’alcaldes va ser el marc ahir on la Generalitat va explicar a alcaldes del Baix Empordà les diverses actuacions que tenia previstes, com ara reparar esllavissades. D’aquestes accions en quedaran exclosos aquells camins que siguin municipals, que hauran de ser responsabilitat dels municipis i, evidentment, els privats.

El president del Consell, Joan Català, va explicar que hi ha diverses línies d’ajut previstes de la Generalitat i de l’Estat perquè els ajuntaments les demanin per afrontar les reparacions.

Català, que va destacar la implicació de la Diputació de Girona, va explicar després del consell la bona predisposició dels alcaldes i el treball que s’havia fet des de la Generalitat.

A la reunió hi van assistir el delegat del govern, Pere Vila; el director dels serveis territorials de la Presidència, Raül Morales; el director dels serveis territorials de Territori i Sostenibilitat, Pere Saló; la directora dels serveis territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Elisabet Sànchez, i el director territorial de l’ACA, Àlex Rocas.

D’altra banda, ahir es va saber que la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, visitarà dimarts els municipis de la Tallada i Gualta per trobar-se amb els pagesos afectats, principalment els de la poma, especialment de la varietat Pink Lady

LA FRASE

Cal destacar la sintonia dels alcaldes i el treball pel que fa a previsió que s’ha fet des de la Generalitat
Joan Català
president del consell comarcal del baix empordà


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia