Administracions

La Jonquera doblarà la inversió i mantindrà la minimització del deute

La partida destinada a inversions augmenta de 519.600 euros respecte al 2018 i el deute es preveu que es pugui portar fins a l’1,27 % a la fi d’any

L’Ajuntament de la Jonquera destinarà 519.600 euros més a inversions l’any 2019 respecte d’aquest, que ara s’acaba. Aquesta revifada inversora permetrà a l’Ajuntament d’abordar alguns projectes estratègics, com ara l’execució del carrer de Rocaberti, la instal·lació d’estacions de recàrrega de vehicles elèctrics i l’adquisició de parquímetres, entre d’altres. Destaca especialment la inversió prevista per executar el projecte d’aparcament del carrer de l’Albera, un pla ja previst en el pressupost de 2018 que no s’ha pogut executar enguany perquè l’Ajuntament encara no disposava de la propietat dels terrenys. També preveuen altres actuacions de dinamització i recuperació del nucli antic de la vila. Concretament, han reservat una partida de 100.000 euros per a la subvenció de l’arranjament de façanes del carrer Major. Amb aquesta partida, el govern de la Jonquera pretén donar facilitats als veïns per millorar la imatge d’aquest carrer, fent així noves passes cap a la consolidació d’aquesta via com a punt neuràlgic de l’activitat social i comercial de la vila.

El suport a les entitats i el teixit social de la Jonquera continua sent una de les prioritats de l’equip de govern . En aquest sentit, es destinent 40.000 euros a subvencions per a associacions esportives i culturals del poble. El 2019 el consistori, presidit per Sònia Martínez (PDeCAT), renovarà el seu compromís amb l’educació inclusiva i equitativa dels més petits, que es traduirà en una aportació de més de 100.000 euros a l’Escola Municipal de Música, incloent-hi una ajuda específica al projecte d’inclusió social I-Música de 10.200 euros. Així mateix, es mantindrà la bossa de 6.000 euros destinada a subvencionar la compra de llibres de text dels alumnes de primària del municipi. La despesa prevista en el nou pressupost serà un 9 per cent més gran que la prevista ara fa un any situant-la per sobre dels 7 milions i mig d’euros.

Els esforços econòmics, per altra banda, per continuar minimitzant el deute fets en els darrers anys estan arribant al final perquè els càlculs deixen en un 1,27 % el deute per a finals del 2019.

LA XIFRA

100.000
euros.
La partida destinada a subvencionar la millora de façanes del cèntric carrer Major és de 100.000 euros.

LA DATA

31.12.2019
Minimització.
La previsió diu que a la fi de l’any 2019 el deute de l’Ajuntament de la Jonquera serà de l’1,27%


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia