Administracions

Pressupost participatiu, a la Jonquera

És el primer al municipi

La recollida de propostes ja s’ha iniciat

L’Ajuntament de la Jonquera posa en marxa el primer pressupost participatius del municipi i els veïns i veïnes podran decidir el destí de 100.000 euros del pressupost municipal del 2020.

La primera fase del procés ja està activada: fins al 29 de març els jonquerencs poden fer arribar a l’Ajuntament les seves propostes telemàticament, a través del web www.decidimlajonquera.cat , o presencialment dipositant unes butlletes en la bústia habilitada al Servei d’Atenció Ciutadana de l’ajuntament. Tots aquests suggeriments seran valorats i quantificats pels serveis tècnics municipals, que descartaran els projectes que no s’ajustin als requisits per diferents motius possibles: si fan referència a qüestions que no són de competència municipal; si contradiuen plans aprovats per l’Ajuntament; si superen l’import de 100.000 euros; si són inviables econòmicament o tècnicament; si no respecten el marc jurídic i legal o si no es poden considerar una inversió. Un cop superat aquest filtratge tècnic, totes les propostes que passin a la següent fase es debatran en un fòrum de priorització, una sessió participativa oberta a tota la població en la qual els assistents decidiran quins dels projectes passen a la votació final que tancarà el procés.En la votació final podran participar-hi totes les persones majors de 16 anys empadronades al municipi i, novament, es podran efectuar les votacions de manera telemàtica o presencial.

Tenint en compte que és la primera vegada que s’inicia aquest procés a la Jonquera, el dimecres 27 de febrer (als porxos de Can Laporta, 19.30 h), l’Ajuntament presentarà, en un acte public el desenvolupament de les diferents fases. L’alcaldessa, Sònia Martínez, ha fet una crida als veïns perquè s’impliquin en el projecte, que defineix com “una iniciativa que s’emmarca en l’aposta de l’Ajuntament per continuar acostant la presa de decisions a la ciutadania i que vol marcar un punt d’inflexió en la vida participativa del nostre poble”.

LA DATA

27.02.19
L’Ajuntament organitzarà
una reunió pública als porxos de Can Laporta per explicar aquesta primera iniciativa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia