El jutjat dóna la raó a l'Ajuntament de les Planes de limitar l'increment salarial

El jutjat del social número 2 de Girona ha donat la raó a l'Ajuntament de les Planes d'Hostoles en el conflicte que manté amb nou dels seus treballadors que reclamaven l'increment salarial d'acord amb els convenis sectorials des del novembre del 2008, que són superiors al 2%, fixat pels pressupostos de l'Estat. El govern local va compensar l'increment que sobrepassava el 2% rebaixant un plus voluntari. Com que no es van entendre, el tema va arribar al tribunal social. La sentència deixa clar que l'increment del sou s'ha d'ajustar al 2 per cent previst en els pressupostos de l'Estat. Els treballadors mantenen que aquesta sentència no és ferma, l'han recorregut al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i recorden que ells no són funcionaris, sinó personal laboral. L'alcalde, Josep Soler, diu que la sentència demostra que han fet les coses ben fetes, però es manifesta respectuós respecte al recurs.

Personal del consell

D'altra banda, el personal del consell de la Garrotxa ha denunciat també que les negociacions del conveni estan trencades per l'oposició frontal de l'equip de govern a recuperar la compensació per triennis congelada ara fa 10 anys. A més, denuncien que se'ls ha congelat el sou i que ni poden gaudir de la puja del 0,3% pactada entre el govern i els sindicats. S'oposen també a alguns canvis de personal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.