Administracions

Acord per fer l’auditori de Castell-Platja d’Aro al port

CiU i el PSC acosten posicions i descarten el darrer emplaçament, la Masia Bas, al costat de la biblioteca

El projecte es vol fer en col·laboració amb una empresa hotelera que el gestionaria

El gran auditori de Castell-Platja d’Aro, un equipament que ha estat una de les prioritats estratègiques de CiU i el PSC, ambdós al govern, es preveu que es pugui construir finalment al sector del Port d’Aro. El primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Empresa i Ocupació, i Ensenyament i Seguretat Ciutadana, Maurici Jiménez, ha avançat que el PSC i CiU –aquest darrer té l’alcaldia– han treballat al llarg d’aquest mandat per buscar un consens per ubicar aquest estratègic equipament, inicialment previst a la Masia Bas.

Jiménez explica que, finalment, la millor opció que ha pres forma ha estat la de situar-lo al sector del Port d’Aro. En aquest sector s’hi podria construir un gran hotel, equipament, segons Jiménez, necessari per poder plantejar la construcció d’un auditori i garantir la seva viabilitat econòmica.

Per veure com ha anat evolucionant el projecte, cal tenir en compte que el projecte del gran auditori de Platja d’Aro ja es va definir notablement el 2017. En aquell moment, i segons l’alcalde, Joan Giraut, es continuava tenint com a espai la zona d’equipaments de la Masia Bas, on ja hi ha la biblioteca, que properament s’ampliarà. Tot aquest espai es volia dotar d’un pla director que servís de model per definir de manera clara com s’hauria d’explotar aquesta zona pel que fa a equipaments. El regidor d’Urbanisme, Josep Maria Solé, ja va explicar que els serveis tècnics d’Urbanisme havien iniciat contactes amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) perquè els estudiants d’arquitectura fessin el pla director. L’objectiu era i continua sent el mateix: connectar zones amb la resta de la població, generant sinergies. Les propostes en aquell moment eren una concessió a 50 anys amb un 100% de la inversió privada.

Maurici Jiménez explica que el més rellevant d’aquest acord és la ubicació final. Perquè el projecte ja serà motiu d’un altre debat que s’haurà de plantejar durant el pròxim mandat. “L’auditori serà un element clau per a la dinamització del municipi. Aquest emplaçament, a l’entorn del Port d’Aro, pensem que és el més indicat per garantir la viabilitat econòmica del projecte”, destaca. Per això, segons Jiménez, és important que aquest equipament vagi lligat amb una empresa hotelera que seria la que el finançaria i gestionaria.

Estendre l’eix comercial

L’Ajuntament de Platja d’Aro treballa per connectar diversos punts de la població per generar sinergies, com ara comercials. Per un costat, el solar de la Masia Bas, amb l’ampliació de la biblioteca i altres propostes que s’hi plantegen, i, per l’altre, estendre l’eix comercial cap al sector lúdic i comercial del Parc d’Aro –on hi ha els cinemes Ocine–. Tot això lligat amb el projecte que s’està desenvolupant als terrenys del desaparegut Magic Park. Precisament, l’alcalde, Joan Giraut, ja va explicar a El Punt Avui que es tracta d’una operació “de gran impacte per estendre l’eix comercial de l’avinguda des del giratori del Doctor Trueta cap al sud” –on hi ha el Port d’Aro– fins al Parc d’Aro. Aquesta operació serveix per donar un impuls al gran projecte municipal d’un auditori de congressos, especialment per la proximitat que tindrien i, també, pel potencial per al conjunt del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia