Montgat tornarà a engegar d'aquí a un mes les càmeres de vigilància

Els aparells es van haver de desconnectar perquè encara no tenien els permisos

Si les previsions, i els terminis, no fallen Montgat calcula que d'aquí a un mes ja hauran arribat tots els permisos pertinents per fer funcionar les càmeres de vigilància que hi ha instal·lades en alguns punts del municipi. Les càmeres es van haver de desconnectar el novembre passat, quan, després d'un any d'estar engegades, unes acusacions del sindicat de policies locals de Montgat de la UGT van revelar que aquestes no disposaven dels permisos pertinents. En aquell moment l'alcalde de Montgat, Jordi Ràmia (PSC), va ordenar tancar-les totes fins que no arribessin totes les autoritzacions necessàries per poder-les fer funcionar. Ara, el govern montgatí, format pel PSC, ERC i ICV-EUiA, està esperant que es completin els tràmits que en aquests moments s'estan portant a terme per poder tornar a engegar aquests aparells de videovigilància. Així mateix, l'alcalde va assenyalar que la policia local està elaborant un informe de justificació jurídica per completar l'expedient de les càmeres.

Evitar l'incivisme

Això sí, Ràmia va voler enviar un missatge clar als seus conciutadans: «En cap cas l'Ajuntament té com a prioritat enregistrar la vida privada de la gent, sinó evitar actes incívics.» En aquest sentit, l'alcalde de Montgat va assegurar que la presència de les càmeres –funcionin o no– ha servit per rebaixar el nombre d'actes incívics en determinats punts del poble. Per exemple, a la biblioteca, on n'hi ha set, s'havien fet moltes pintades a les parets. La resta de les càmeres –d'un total de setze– es van distribuir en edificis municipals com ara l'ajuntament i la seu de la brigada, on s'havien denunciat robatoris. D'aquestes, quatre es van instal·lar en espais públics, com ara el Turó del Sastre i el Turonet, ja que moltes persones hi entraven amb les motos. A més, l'alcalde va al·legar la «funció preventiva» que fa la presència de les càmeres pel que fa als actes d'incivisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.