Administracions

CARLES PI

ALCALDE DE PALS (JUNTS PER PALS-ERC)

“Ara és important tirar endavant un nou POUM”

“El nostre compromís és poder aprovar un pla d’ordenació urbanística municipal, perquè ara mateix en tenim un de totalment obsolet”

“Des de l’Estat hi ha una total inacció en relació amb els terrenys de Radio Liberty”

Advocat i polític
Aquest advocat de Pals es mostra il·lusionat d’haver pogut tenir l’oportunitat de ser alcalde, encapçalant una candidatura. Tot i que, diu, es va involucrar activament en política ara fa poc, la seva prioritat és treballar pel municipi.

L’alcalde de Pals, Carles Pi (Junts per Pals-ERC), defensa la necessitat de tancar definitivament el pla d’ordenació urbanística municipal, després que no prosperés el que es va iniciar el 2015. Pi afirma que vol treballar apostant pel consens, des del si del govern, amb el seu acord amb Junts per Catalunya, així com amb la resta de grups amb representació al consistori.

Quines són les prioritats que té com a alcalde?
El nostre és un programa molt pensat. Però ara, i en el marc de l’acord de govern amb Junts per Catalunya, ens caldrà parlar i consensuar l’acció de govern amb els nostres socis. Tots dos grups tenim al cap que cal desencallar el pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) i, per això, ens cal el màxim consens; no ja només amb els nostres socis, sinó també amb la resta de grups. Ara el que tenim és un pla general dels anys vuitanta del segle passat totalment desfasat. Ja es va intentar fer-ne un el 2015, però no va prosperar el 2018. En tot cas, ja tenim molta feina avançada en els punts que entenem que estan bé.
Altres propostes?
Tenim importants projectes iniciats, com ara la rehabilitació del centre cultural de Ca la Pruna, que pensem que ha de ser un punt important per fer-hi exposicions, però també com a local per a les entitats. Un altre projecte que considerem vital és fer el carril bici que connecti el nucli amb la platja i els masos de Pals. Aquest és un projecte llargament reivindicat i que pensem tirar endavant. També volem millorar la connexió amb la platja d’en Grau.
En quina situació estan ara mateix els terrenys on hi havia hagut Radio Liberty?
Aquests, com sabeu, són de l’Estat. Hi ha una inactivitat total i és preocupant. Des de fa temps, tot i les nostres queixes continuades, no s’hi està fent res. No hi ha inversió i, a més, no es fa cap tipus de manteniment, amb el risc que això comporta, com ara d’incendi o, fins i tot, que alguna persona prengui mal. Des de les administracions superiors hi ha una total inacció en aquests terrenys. Estem parlant d’uns terrenys privilegiats al centre de la Costa Brava i, a l’estiu, es veuen tanques o lligades o trencades, cosa que dona molt mala imatge. I, repeteixo, pot comportar problemes de seguretat, com per exemple pel risc d’incendi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia