Administracions

L’IBI s’apujarà un 5% i l’IAE, un 7%, a Caldes

Les ordenances inclouen la bonificació sobre les plaques solars d’autoconsum

El govern de Caldes de Malavella va aprovar durant la sessió plenària extraordinària del dia 23 d’octubre les modificacions que s’ha fet a les ordenances fiscals per així adaptar-les a la normativa actual. Les mesures van rebre l’aprovació de la majoria absoluta que forma l’equip de govern del municipi, format per Junts per Caldes amb el suport del PSC, però amb l’abstenció d’ERC-Acord Municipal i la negativa de Cs, Caldes de Malavella En Comú i Som Caldes.

Una de les modificacions aprovades bonificarà a partir del 2020 un 50% de la quota íntegra de l’impost als béns immobles en els quals s’instal·lin plaques fotovoltaiques d’autoconsum. Es va acordar també la pujada d’un 5% de la taxa de l’IBI, l’augment d’un 7,7% de l’impost sobre activitats econòmiques i l’impost sobre vehicles de tracció mecànica amb un 2,5%. Les taxes d’escombraries i les dels casals d’estiu també es van veure afectades, amb un 15% i un 20% respectivament. El grup municipal Caldes En Comú va argumentar que són mesures que “augmenten la pressió fiscal a les caldenques i que perjudiquen el petit comerç i el petit local de restauració”.

El ple també va servir per acomiadar l’actual regidor de Ciutadans, Manuel Vázquez, que va presentar la seva dimissió voluntària per discrepàncies amb el partit i per motius de salut.

Dos col·lectors de sanejament al Llac del Cigne

Després que en l’últim ple ordinari s’aprovés el projecte de substitució de dos col·lectors de sanejament al Llac del Cigne, ahir al vespre es va aprovar definitivament el projecte d’obra ordinària. Aquests col·lectors, que aniran connectats a la depuradora de Caldes, evitaran les inundacions en dies de pluges en carrers com ara el Ponent. Aquesta obra es durà a terme gràcies a l’aportació de l’Ajuntament, la subvenció de l’ACA de 118.000 euros i els 4.000 euros aportats per Cadagua, l’empresa concessionària de les depuradores. Amb aquesta aprovació es procedirà a la posada a licitació del projecte. Aquest apartat va ser l’únic del ple extraordinari aprovat per unanimitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia