Administracions

Bescanó tindrà dos vigilants municipals i comptes participatius

El pressupost per al 2020, de 4,3 milions, preveu també millores en espais naturals

L’Ajuntament de Bescanó va aprovar, amb els vots a favor de l’equip de govern d’ERC i CUP i l’abstenció de Junts, el pressupost del 2020, que puja a 4.351.000 euros, una xifra lleugerament inferior a la del 2019 (4.383.000). La voluntat de l’equip de govern, “donada la situació socioeconòmica” del municipi, és “ajustar en totes les partides possibles la despesa”. L’alcalde, Xavier Vinyoles, va destacar que no s’apugen ni taxes ni impostos i que “amb el nivell d’ingressos de l’any anterior” s’ha de posar “fil a l’agulla a assolir compromisos adquirits”. Així, es preveu la creació de dues places de vigilants municipals. Dins el pressupost s’han previst els costos necessaris per endegar els primers pressupostos participatius de Bescanó. Així, a principis d’any es començarà el procés d’informació als veïns perquè puguin fer les seves aportacions. Vinyoles va assenyalar que en el pressupost actual no es preveuen inversions fins a esperar a liquidar el pressupost del 2019 i “amb el romanent de crèdit” faran el pla d’inversions. “Ajustant despesa corrent, alliberem recursos que ens permetran de dotar de més serveis, més enllà d’infraestructures, que les deixem per a les inversions”, explica.

Més recursos en cultura

L’equip de govern, amb la voluntat de destinar més recursos a la cultura, doblarà les hores d’obertura de la biblioteca. A més, es crea una partida d’11.5000 euros per a la promoció de la cultura, amb la qual es vol impulsar els clubs de lectura i escriptura. Vinyoles també va destacar l’augment de 10.000 euros en recursos destinats a les ajudes socials. Es preveuen millores en la gestió de tres espais naturals: l’illa de la Pilastra, les ribes del Ter i el volcà de la Crosa. S’hi destina una partida de 9.000 euros. Vinyoles considera que les “entitats han de ser un dels motors” de Bescanó. D’aquesta manera s’augmenten les subvencions a les entitats de 12.000 euros. A més, es destinen 18.400 euros al lloguer de mòduls i a crear vestidors per consolidar els nous equips de futbol femení i l’escola de BTT.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia