Administracions

Nova caldera de biomassa per a l’escola i el pavelló, a Begur

L’escola Doctor Arruga i el pavelló municipal de Begur ja comparteixen una nova caldera de biomassa, de 150 kW de potència, que proporciona calefacció i aigua calenta als dos equipaments. La instal·lació substitueix les dues calderes de gasoil que hi havia instal·lades a la zona esportiva i una tercera de gas natural, a l’escola, fet que “permetrà optimitzar recursos, reduir el cost del servei, connectar el pavelló i l’escola, i apostar per una font d’energia eficient, natural i de proximitat”, destaca el regidor de Medi Ambient, Pere Feliu.

La instal·lació de la caldera i la xarxa comuna per abastir els dos equipaments ha implicat la inversió d’uns 300.000 euros –amb l’IVA– subvencionats per la Diputació de Girona i dins d’un programa de compra en bloc per abaratir costos, amb altres municipis. Pel que fa al combustible, Feliu destaca que provindrà de les comarques gironines, amb més eficiència i un preu més econòmic que en el cas dels fòssils i com a exemple per incentivar la gestió dels boscos de la demarcació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.