Administracions

L’ACA actua contra rellotge a la mota del Ter a Torroella

El compromís és que la mota i la canonada d’abastament estiguin reparades abans de Setmana Santa

És la primera gran reparació de l’ACA dins el pla de mesures extraordinàries pel ‘Glòria’

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) actua contra rellotge per reparar la mota del Ter a Torroella de Montgrí. El compromís és ferm. El director de l’ACA, Lluís Ridao, va visitar divendres les obres de reparació. Prèviament, es va reunir, a l’ajuntament, amb membres de l’equip de govern i els màxims responsables de Sorea a Catalunya, a qui va voler explicar personalment el pla d’emergència que ha activat l’ACA per reparar els danys ocasionats pel temporal Glòria.

El màxim responsable de l’ACA, acompanyat pel director territorial de l’ACA, Àlex Rocas, va reiterar que “s’està treballant contra rellotge per tal que la mota i la canonada d’abastament estiguin reparades abans de Setmana Santa”. La trobada va servir per intercanviar impressions sobre la gestió de la crisi derivada del temporal i per fer un seguiment dels treballs que s’estan fent i es faran a Torroella de Montgrí.

Satisfacció

L’alcalde de Torroella, Jordi Colomí (UPM), va tornar a valorar positivament la resposta que ha rebut de l’ACA i també va remarcar la bona feina de Sorea, que ha estat clau per poder recuperar l’abastament d’aigua potable en un context de màxima adversitat. Colomí ha reiterat, però, la necessitat que “les obres per reparar l’esvoranc i la canonada d’abastament estiguin enllestides abans de Setmana Santa, per tal de tenir suficients reserves d’aigua en previsió de l’increment de població que hi haurà durant aquest període”. L’alcalde també va agrair que els treballs a Torroella de Montgrí siguin la primera gran actuació que realitza l’ACA en el marc del pla de mesures extraordinàries que executarà per reparar els danys provocats pel temporal Glòria i que preveu intervenir en uns 660 punts arreu del territori. A part d’aquest esvoranc, s’actuarà en altres punts on la mota ha quedat descalçada, principalment entre aquest esvoranc i el pont del Ter. L’ACA assumirà el cost dels trams afectats, amb 17 milions d’euros en l’eix del Fluvià i del Ter. A Catalunya la xifra puja a més de 50 milions d’euros.

A la reunió també hi van participar Emili Giralt, conseller delegat de Sorea, que va estar acompanyat per altres directius de la companyia, concessionària del servei municipal d’abastament d’aigua potable a Torroella i a l’Estartit. La delegació municipal estava encapçalada per l’alcalde, Jordi Colomí, i el primer tinent d’alcalde, Marc Calvet.

LA DATA

20.01.19
El temporal ‘Glòria’
va tenir lloc entre els dies 20 i 23 de gener del 2020 a la Península i a la Catalunya del Nord.

LA XIFRA

660
actuacions
són les que ha previst dur a terme pels danys provocats a Catalunya pel ‘Glòria’.

LA FRASE

Ens han confirmat que les obres de reparació de la mota estaran llestes per Setmana Santa
ñ
Jordi Colomí
alcalde de torroella de montgrí (UPM)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia