Administracions

Sarrià vol que l’edifici Masó sigui escola d’art

La remodelació de la primera planta s’ha presentat a les subvencions del Puosc

El 2017 ja es va remodelar la façana principal

Ara a la planta baixa hi ha Sarrià d’Art

Sarrià de Ter ha presentat a les subvencions del Pla Únic d’Obres Serveis (Puosc) de la Generalitat la remodelació del primer pis de l’edifici Masó, patrimoni arquitectònic i cultural del municipi i obra de l’arquitecte Rafael Masó, el 1909. Els últims anys el consistori sarrianenc ha anat fent millores a l’edifici Masó incloses en una reforma integral, del projecte de la qual s’encarrega l’arquitecte Jordi Fortià, perquè l’edifici es converteixi en una escola de música i arts, tal com va explicar el regidor de Cultura, Jordi Estefanell. La reforma de l’interior de l’edifici presentada al Puosc és “important”, va assenyalar l’alcalde del municipi, Narcís Fajula. En aquest sentit, Fajula va explicar que “s’ha de refer la planta de dalt amb escales noves i també canviar l’ascensor”.

Actualment s’utilitza la primera planta de l’edifici Masó, on hi ha un aulari de Sarrià d’Art, i l’objectiu és que s’hi duguin a terme les iniciatives musicals i activitats de cant que hi ha a Sarrià de Ter. “Volem donar més entitat a l’edifici Masó”, va remarcar Fajula. L’alcalde va assenyalar que volen diferenciar els dos pols culturals de Sarrià de Ter: “Per una banda, les activitats artístiques es faran a El Centre, Espai d’Arts Escèniques –l’antic Centre Cultural Parroquial Mn. Domingo Casanellas–, i les musicals i d’arts plàstiques a l’edifici Masó.”

Reforma de la façana el 2017

Entre les millores que s’han fet a l’edifici Masó al llarg d’aquests anys, hi ha la teulada, els tancaments i la façana principal, la tardor del 2017. L’edifici Masó es va fer a partir de tres immobles propietat de l’industrial Alfons Teixidor i l’arquitecte Rafael Masó hi va projectar les antigues escoles el 1909. Va funcionar com a escola durant l’època republicana i tot el franquisme.

LA FRASE

Forma part del projecte integral per transformar tot l’edifici en una escola de música i arts
Jordi Estefanell
regidor de cultura de l’ajuntament de SARRIÀ DE TER


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia