Administracions

Volen la dimissió del regidor de Comunicació de Sarrià de Ter

Els grups de PAS, PSC, JxSarrià i Cs exigeixen que es reactivi la ràdio municipal i es readmeti els empleats

Els partits a l’oposició, amb majoria a l’Ajuntament de Sarrià de Ter, demanen la dimissió del regidor de Comunicació, Josep Maria Santiago, per la “mala gestió dels recursos humans, un possible procés de licitació fraudulent, i malbaratament dels recursos econòmics”. Els grups de PAS, PSC, JxSarrià i Cs van presentar en el ple d’ahir una moció relativa a la reactivació de la Ràdio Municipal de Sarrià de Ter. La moció es va aprovar per 7 vots a favor i 6 en contra (ERC) .

En l’escrit els grups a l’oposició, demanen la readmissió dels treballadors, col·laboradors i voluntaris de la ràdio, que van ser acomiadats a finals de l’any passat. “La polèmica va esclatar el novembre del 2019 quan l’equip de govern va apartar la locutora Neus Mercader”, diuen en la moció. En aquell moment, els partits de l’oposició van demanar “explicacions a l’equip de govern i els col·laboradors de l’emissora van recollir prop de 400 firmes”. També han subscrit alguns manifestos defensant la tasca de la treballadora municipal. En aquest temps “la polèmica no s’ha resolt” i la ràdio, ara gestionada per l’empresa Montcau Edicions SL, la guanyadora i l’única que es va presentar al concurs, “no cobreix les notícies locals ni té la participació dels veïns i voluntaris”. “Els partits de l’oposició sospiten que hi puguin haver irregularitats en l’adjudicació”, comenten. A més, segons expliquen, la despesa municipal ha augmentat en 48.000 euros (la inversió fins al moment de l’adjudicació era de 24.000 euros, i actualment se n’inverteixen 60.000), i a l’emissora ja no hi queda cap dels dos treballadors municipal, i en els últims mesos l’edifici de la ràdio ha estat tancat permanentment i no s’ha cobert cap notícia a peu de carrer. Els partits de l’oposició diuen que Ràdio Sarrià és un altaveu més de les xarxes de la corporació.

L’oposició també demana un informe del secretari interventor de l’Ajuntament de Sarrià perquè “certifiqui que no hi ha irregularitats en l’adjudicació” i que “es rescindeixi el contracte amb l’empresa Montcau Produccions SL”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.