Administracions

Els veïns de Bordils voten arranjar com a via verda el camí de la séquia Vinyals

És el resultat del primer pressupost participatiu del municipi

L’alcaldessa, Montserrat Pou, destaca les propostes per fomentar l’ús de la bicicleta

L’Ajuntament de Bordils arranjarà com a via verda el camí de la séquia Vinyals. Aquesta millora té com a objectiu potenciar i enllaçar amb els pobles veïns un carril paral·lel al rec gran i construir una via verda degudament delimitada i senyalitzada per a corredors, senderistes, cicloturistes i famílies. El projecte connectaria Bordils amb la xarxa de vies verdes de les comarques gironines. Aquesta actuació té un pressupost de 20.927 euros.

Recull d’idees

Els veïns així ho van decidir a finals de setembre, segons els resultats del primer pressupost participatiu que es du a terme al municipi. De les 1.489 persones que podien votar (més grans de 16 anys i empadronades al municipi), n’hi van participar 157 (10,5%) i 25 van votar pel carril bici de la séquia Vinyals. Dels projectes presentats al pressupost, destaquen els pensats per fomentar l’ús de la bicicleta. La segona proposta més votada, amb 23 vots, ha estat la reestructuració de l’entorn del pavelló Torrentó fins a la séquia Vinyals. Aquest projecte requeria diverses intervencions i una execució per fases, ja que el cost total supera els 25.000 euros, que és l’import del pressupost participatiu. L’alcaldessa, Montserrat Pou, valora el procés com una experiència molt positiva: “Des de l’equip de govern es té una perspectiva i els veïns en tenen una altra; així, més que el resultat, m’ha interessat molt el procés perquè he rebut peticions i punts de vista diferents.” Hi afegeix que els pressupostos participatius serveixen per detectar mancances i necessitats, i recollir idees.

LA FRASE

Des de l’equip de govern es té una visió i els veïns en tenen una altra; serveix per recollir idees
Montserrat Pou
alcaldessa de BORDILS

LA XIFRA

25.000
euros
és l’import que es destina al pressupost participatiu de Bordils.

Acabar el nucli antic gràcies al Puosc

La tercera fase per rehabilitar el nucli antic de Bordils estava pendent des de feia vuit anys i gràcies a la convocatòria d’enguany del Puosc es podrà enllestir. El municipi ha rebut una subvenció de 120.000 euros de la Generalitat per poder-lo rehabilitar amb el mateix format de vorera baixa i llambordes. Una altra subvenció del Puosc, de 126.000 euros, servirà per reurbanitzar la carretera de Palamós.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia