Administracions

Pla de viabilitat per als escorxadors petits

En la primera convocatòria, es destinaran 150.000 euros per reformar-ne 16 i fer-ne dos de nous

N’hi haurà dues més de dotades de 600.000 euros més

La Generalitat ha activat a través del Departament d’Agricultura un pla de mesures per a escorxadors de baixa capacitat que permetrà de fer inversions i d’afavorir el desenvolupament de cadenes de distribució curtes i mercats locals i, a la vegada, d’impulsar el manteniment i la conservació del patrimoni i de l’ecosistema agroforestal i socioeconòmic A hores d’ara, ja està tramitant una primera línia d’ajuts que contribueix a la viabilitat de 18 petits escorxadors de proximitat dels quals, de les comarques gironines: Embotits Vilanova de Tortellà, Miquel Dorca de la Bianya i l’escorxador de Ripoll.

Jordà ha detallat que, en els darrers anys, han tancat l’activitat diversos escorxadors de baixa capacitat i això ha comportat que el bestiar de les explotacions ramaderes s’hagi de dur a escorxadors més allunyats. Aquesta situació afecta sovint petites explotacions situades a les zones desfavorides i de muntanya, i n’ha ocasionat en algun cas el tancament. Molts dels escorxadors petits que encara estan oberts a Catalunya es troben en situacions complicades de viabilitat. Segons Jordà, aquest suport econòmic en inversions als escorxadors vol promoure i fomentar la innovació, l’eficiència i la competitivitat dels petits escorxadors d’ungulats domèstics que tenen compromesa la continuació de la seva activitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia