Administracions

altafulla

Interior multa Altafulla Decideix per haver fet un concert sense permís

La sanció imposada és de 2.100 euros per un acte celebrat el 26 de març i amb autorització municipal

La denúncia es fa a instàncies de la policia local

La consulta sobre la independència a Catalunya que es va celebrar a Altafulla el passat 25 d'abril ha tingut un epíleg de to negatiu per als seus organitzadors. El Departament d'Interior de la Generalitat ha imposat una multa al coordinador de la plataforma, Jordi Molinera, per haver organitzat un acte preelectoral al Casal la Violeta, de titularitat municipal, sense haver obtingut el permís corresponent. La sanció es produeix com a conseqüència d'una denúncia de la policia local, i ascendeix a 2.100 euros. Ara que la resolució ja és definitiva un cop rebutjades les al·legacions presentades, Altafulla Decideix ja ha anunciat que presentarà un recurs d'alçada dirigit al conseller, Joan Saura, i, si també es rebutja, es plantejaran recórrer a la via judicial.

Permís de l'Ajuntament

La plataforma denuncia especialment l'excés de zel en l'aplicació de la sanció. “Altres membres de l'entitat havien organitzat altres concerts a la Violeta i mai no s'havia hagut de fer cap tràmit a la Generalitat”, va assenyalar Molinera. En aquest cas, la plataforma va aconseguir el permís municipal, per mitjà d'un decret, pocs dies abans de l'acte. El mateix document els adreçava erròniament a sol·licitar un altre permís a Governació. Un cop redirigits a Interior, però, se'ls van reclamar una sèrie de tràmits afegits. “Ens van demanar una inspecció dels Bombers i fins i tot un pla d'evacuació”, va detallar el portaveu de la plataforma. Finalment, la plataforma va optar per celebrar el concert sols amb el permís municipal, tal com ja s'havia fet en altres actes al mateix casal.

L'expedient obert es fa tant per la falta del permís del departament (1.500 euros) com per haver obstruït una sortida d'emergència (600 euros més), punt que la plataforma desmenteix. La directora dels serveis territorials d'Interior, Hortènsia Grau, va recordar ahir que el departament està obligat legalment a sancionar si li arriba la denúncia d'un cos policial, en aquest cas la policia local d'Altafulla, que va aixecar una acta de les irregularitats detectades durant l'acte. “No sabem a instàncies de qui va actuar la policia local ni qui ens va denunciar a nosaltres i no als organitzadors d'altres actes”, va lamentar Molinera.

LA XIFRA

2.100
euros
són els que haurà de pagar la plataforma en no tenir permís i obstruir una sortida d'emergència.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.