Administracions

La Covid no atura els plans del govern de Banyoles

En fer balanç de la primera meitat d’aquest mandat, l’alcalde subratlla que el consistori no ha deixat d’invertir i de treballar a bon ritme malgrat les dificultats dels darrers mesos

L’esperada lectura positiva que l’alcalde de Banyoles va fer ahir de la tasca de l’equip de govern en els dos anys d’aquest mandat, la va argumentar amb una llista extensa d’accions executades o iniciades. La conclusió és que un percentatge altíssim del que s’havia programat per a aquest període s’ha pogut fer realitat, malgrat els problemes generats per la pandèmia (en menor mesura, també pel temporal Glòria que la va precedir), i que, en el pitjor dels casos, els projectes s’han retardat una mica.

El repàs complaent de la feina que va fer el govern local (JxCat), en què no hi va haver espai per a l’autocrítica, va incloure un reconeixement al comportament dels grups de l’oposició en qüestions de Covid. “Hem estat un”, va indicar Miquel Noguer referint-se al consens que –segons ell– s’ha aconseguit en aquest àmbit, tot i la disparitat d’opinions, a través de la taula que es va crear expressament arran de la pandèmia.

De manera significativa, l’enumeració de Noguer de la feina del consistori en temps de pandèmia va començar amb l’aprovació definitiva i l’entrada en vigor del nou pla d’urbanisme (POUM), el full de ruta que marca el desenvolupament de la ciutat en les pròximes dues dècades. La llista va incloure també fites de l’envergadura del desplegament de la fibra òptica, l’entrada a la recta final de la reforma del Museu Arqueològic Comarcal (a finals del 2022 o principis del 2023 hauria d’estar acabada, va avançar), el pla director de la bicicleta, l’espai museístic del Molí dels Paraires, la recuperació de la pesquera Gimferrer, la urbanització d’un altre tram del rec Major, l’acabament de la reforma dels carrers del Barral, la millora del sanejament al carrer Llibertat o el manteniment de les ajudes a totes les entitats. “Hem procurat no deixar l’activitat, hem fet un esforç perquè la ciutat tirés endavant”, va concloure Noguer.

El cost de la Covid

L’any passat, l’Ajuntament va desviar uns 180.000 euros del pressupost ordinari a ajudes directes per als afectats econòmicament per la pandèmia i va deixar d’ingressar uns 500.000 euros de taxes i impostos suprimits. A banda de l’aspecte estrictament monetari, Noguer va recordar que per fer front a les conseqüències de la Covid el consistori va reforçar, entre altres serveis, els de suport a l’ocupació, o va impulsar la plataforma de comerç en línia dels botiguers.

LES XIFRES

180.000
euros del pressupost del 2020 es van destinar a ajudes per a damnificats per la Covid.
500.000
euros
va deixar d’ingressar l’Ajuntament per impostos i taxes que es van suprimir arran de la pandèmia.

LA FRASE

Hem procurat no deixar l’activitat. Hem fet un esforç perquè la ciutat tirés endavant
Miquel Noguer
ALCALDE DE BANYOLES


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia