Administracions

sant pol de mar

Apareixen documents que posen en dubte la validesa del concurs públic

Fan arribar a l'alcalde dos escrits que avalarien la presència d'irregularitats en un procés que va ser suspès durant dos mesos i que s'ha resolt fa poc

El fràgil govern de Sant Pol ha rebut una altra sotragada. En l'últim ple es donava per tancat l'afer del concurs públic per adjudicar quatre places d'administratiu al consistori que va ser suspès durant dos mesos per l'alcalde, Manuel Mombiela, que hi va veure presumptes irregularitats. En la sessió, en què no van ser presents cap dels regidors del govern –ni els dos de CiU ni l'edil no adscrit Joan Piqueras–, es va ratificar l'aixecament de la suspensió basant-se en un recurs interposat per ICV en el qual es defensava que el procés s'havia desenvolupat amb tota normalitat i legalitat. Superat aquest escull, doncs, les quatre persones que havien guanyat el concurs ja es podien incorporar a la plaça obtinguda i, de fet, així ho van fer.

Els documents

Tot i això, fonts municipals van assegurar ahir que l'alcalde havia rebut de mans d'un dels seus regidors nova documentació que avalaria l'acusació d'irregularitats en el concurs. Concretament, es tracta d'un escrit en el qual un membre del tribunal qualificador declara que alguns dels seus companys haurien manifestat d'alguna manera “les seves no-preferències” per algun dels aspirants.

També s'ha fet arribar a l'alcalde una còpia d'un correu electrònic enviat pel mateix Ajuntament el mateix dia en què el govern revisava tota la documentació relativa al concurs després que un dels aspirants hagués denunciat que se l'havia perjudicat en el procés i hagués deixat el cas en mans dels seus advocats. “Les actes 5 i 6 no estaven fetes el dia que es varen fer públiques les llistes definitives d'admesos i exclosos, i en el correu es demana a algú la conveniència d'esmenar-les i posteriorment signar-les”, apunten les mateixes fonts.

Dimissió d'àrees

D'altra banda, en plena tempesta al govern local de Sant Pol, ahir el primer tinent d'alcalde, Ramon Llastarry, va comunicar oficialment a l'alcalde la seva “renúncia irrevocable” a les àrees de Participació Ciutadana i Comunicació. Llastarry basa la seva decisió en “diferents motius”, però el principal és “tot el procés que ha envoltat personal d'aquesta àrea i la resolució final presa per part teva”, diu. Llastarry mantindrà les àrees de Salut i Consum, Urbanisme, Obres Públiques i Habitatge i Medi Ambient.

Fa poc més d'un mes que un altre regidor del govern, Bartomeu Arqué, va presentar la dimissió i ahir al vespre estava previst que prengués possessió el nou regidor, Ferran Xumetra, en el decurs del ple.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.