Administracions

roda de berà

La jutgessa anul·la el nomenament del cap de la policia

CiU havia presentat recurs a una decisió de l'exalcalde del PP

L'Ajuntament haurà de pagar les costes del judici

El jutjat contenciós administratiu número 2 de Tarragona ha estimat el recurs presentant pel principal grup de l'oposició a l'Ajuntament de Roda de Berà, CiU, i ha declarat “nul de ple dret” el nomenament, el gener del 2008, del nou cap de la policia local, José A. Valentín, que va deixar de treballar pel consistori ara fa un any. La contractació del superior del cos policial es va fer llavors sobre la base d'un decret signat pel llavors alcalde, Pedro Figueiredo (PP), en què delegava les funcions corresponents al cap de la policia local. Segons la resolució de la jutgessa, però, el decret atorga aquesta funció a una persona que “no reuneix els requisits exigits per la legislació per exercir qualsevol funció procedent d'una delegació de l'alcalde”, ja que es tracta d'una persona concreta i no d'un òrgan d'administració, tal com fixa la normativa.

Sentència ferma

En vista d'aquesta situació, la jutgessa va decidir en una sentència dictada el mes d'abril passat anul·lar aquest decret, a més d'imposar a l'Ajuntament les costes del procés judicial. Segons l'auto, el consistori “no va actuar segons el principi de la bona fe”, ja que, tot i rebutjar el recurs de reposició presentat per CiU sobre el mateix tema, va corregir el decret poc després, fet que el tribunal considera que suposa “un perjudici econòmic” per als demandants. El consistori tampoc va respondre a la demanda quan aquesta va ser presentada al jutjat.

Després que el consistori rodenc no presentés cap recurs, la sentència es considera ja ferma.

CiU vol un expedient

Fonts del consistori van assegurar ahir que la sentència no afecta en cap cas els expedients sancionadors signats per Valentín, ni afecta el contracte de treball que va mantenir l'agent amb el consistori, ja que només s'anul·la la delegació de funcions. CiU, per la seva banda, ha reclamat que s'instrueixi un expedient per tal de determinar els responsables del nomenament i determinar també la seva responsabilitat “civil, comptable i econòmica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.