Administracions

montgat

Denuncien el nomenament “a dit” d'un agent de la policia

La UGT afirma que l'Ajuntament va cometre “irregularitats” en els tràmits per cobrir una vacant dins del cos de policia local

El consistori defensa la legalitat del procés i nega que hi hagi “tracte de favor”

La contractació d'un agent del cos de la policia local a l'Ajuntament de Montgat en règim d'interí ha aixecat polseguera. El sindicat de la policia local, la UGT de Catalunya, considera que el consistori va cometre irregularitats en el procés de selecció per cobrir la plaça. El responsable del sindicat de policia local, Àngel Caparrós, va voler denunciar el nomenament “a dit” i “la contractació feta a mida amb tan sols una entrevista personal” que va fer l'Ajuntament per “cobrir la vacant d'interí amb la persona que ells volien col·locar”.

En aquest sentit, Caparrós va explicar que el consistori montgatí va actuar “al marge del procediment legal”. “Aquestes contractacions, s'han de fer mitjançant oposicions públiques i les bases han de constar als diaris oficials”, va manifestar Caparrós, que va afegir que “només va sortir un anunci de convocatòria a la web municipal”. Per tot això, el sindicat ja ha presentat un recurs de reposició impugnant la contractació de l'agent –que treballa des del passat dia 21– i va avisar que, si l'Ajuntament no fa marxa enrere, interposaran una denúncia per presumpta prevaricació.

L'Ajuntament ho nega

Per la seva banda, la regidora de Règim Intern, Núria Valero (PSC), va negar les acusacions fetes per la UGT i va defensar la legalitat de tot el procés. Valero a més va descartar “qualsevol tracte de favor” en la contractació de l'agent. La regidora va al·legar motius de “màxima urgència”, fórmula que permet fer el nomenament de la plaça vacant sense fer oposicions públiques. Valero ho va argumentar dient que en les darreres setmanes s'havien produït –per diversos motius– una sèrie de baixes en la plantilla de la policia, i que el cap del cos va emetre un informe justificant la “màxima urgència” per cobrir un lloc en la plantilla. La regidora a més, també va explicar que en els propers tres mesos es farà la convocatòria pública per consolidar la plaça fixa d'agent de policia local. Finalment, Núria Valero va assegurar que en tot moment es van mantenir converses amb el delegat de personal funcionari de l'Ajuntament, Tomás Cabrejas, i altres portaveus de la UGT per validar el procés de contractació. “Els representants sindicals en tot moment van donar-hi el vistiplau”, va reblar la regidora.

Per la seva banda, Cabrejas va negar a aquest diari qualsevol consulta feta des de l'Ajuntament, va mostrar el seu desacord amb el desenvolupament d'aquest procés de contractació i no va descartar mobilitzacions. L'alcalde de Montgat, Jordi Ràmia (PSC), no va voler, de moment, fer declaracions.

LA FRASE

L'Ajuntament ha contractat a dit aquesta persona al marge del procediment legal
Àngel Caparrós
sindicat policia local de la ugt

LA FRASE

La contractació s'ha fet per motius de màxima urgència i no s'ha comès cap irregularitat
Núria Valero
regidora de règim intern (PSC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.