Administracions

montgat

Tornen a engegar les càmeres de vigilància

L'Ajuntament les va haver de desconnectar perquè no tenien tots els permisos necessaris

Montgat ha tornat a posar en funcionament aquesta mateixa setmana les càmeres de videovigilància que té repartides per diversos punts del municipi després que el novembre passat es descobrís que no tenien tots els permisos necessaris per poder funcionar. Aquest fet es va descobrir arran d'una denúncia del sindicat de policies locals de Montgat de la UGT. En aquell moment l'alcalde va ordenar que es tanquessin totes les càmeres fins que no arribessin les autoritzacions. Doncs bé, ara els permisos ja han arribat i des del govern local ja s'ha emès la resolució d'alcaldia que n'autoritza el funcionament.

En total es tornen a obrir 17 càmeres –que també enregistren les imatges però no l'àudio– instal·lades en set zones de Montgat: el Parc del Turonet, el Parc del Turó del Sastre, la brigada municipal, l'edifici de l'ajuntament, la biblioteca, el dipòsit municipal i el Parc de les Bateries. En la mateixa resolució es declara que de moment no s'engegarà una càmera més, aquesta instal·lada dins les dependències de la policia local del municipi. De moment, l'Ajuntament montgatí ha rebut l'autorització perquè els ginys puguin funcionar per un període d'un any, si bé es podrà sol·licitar la renovació del seu ús.

L'alcalde de Montgat, Jordi Ràmia (PSC), va reiterar la necessitat de la instal·lació i la posada en marxa de les càmeres de videovigilància “per poder eradicar els actes incívics que es produïen en determinats llocs”. En aquest sentit, i a tall d'exemple, Ràmia va assenyalar que en zones com el Parc del Turonet o al Parc del Turó del Sastre “fins i tot hi entrava gent amb les motos”.

De la mateixa manera, l'alcalde va assegurar “haver pres nota dels errors del passat” i va recalcar que “ les càmeres ja poden funcionar perquè ja es disposa de tots els permisos pertinents”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.