Administracions

montgat

La policia local va sancionar més de 3.000 vehicles aquest estiu

La majoria d'infraccions detectades van ser a causa de vehicles mal aparcats a la zona de platges

Moltes van ser comeses per forans

La policia local va sancionar 3.812 vehicles des del mes de juny fins a agost per infraccions de l'ordenança de circulació i del reglament de circulació general. Els barris propers a les platges són els que van registrar més infraccions. Les altres diligències en què la policia local va haver d'intervenir més durant els mesos d'estiu van ser les instruccions de diligències penals, així com l'assistència a banyistes i l'obertura d'actes per venda ambulant sense permís.

Respecte a les infraccions de la normativa de circulació, les zones on es van imposar més sancions van ser Sant Joan-Montsolís i la zona d'afectació de les platges, amb 3.080 infraccions. Tanmateix, la policia local va intervenir en 24 accidents amb diferents nivells de sinistralitat. Les diligències penals que es van instruir a l'estiu van ser 111, de les quals 46 van ser per delictes i 65 per faltes.

També es van fer vuit intervencions per delictes contra la seguretat del trànsit i es van establir controls de sorolls, transports, documentació i ITV, alcoholèmia i seguretat ciutadana, entre d'altres. A la platja en si, la policia va dur a terme 83 assistències a usuaris, així com tasques de prevenció i col·laboració amb Creu Roja i Guàrdia Civil del mar envers la pràctica d'esports dins de les zones per a banyistes. Pel que fa a la venda ambulant, s'han obert 81 actes a mercaderies diverses, des de refrescos a roba passant pel comerç de DVD, entre d'altres productes. Tot plegat, amb independència dels serveis habituals que es duen a terme a la població.

La regidora responsable de la policia local, Eugènia Cabezudo (PSC), va explicar que a l'estiu es detecten més infraccions de trànsit que la resta de l'any “a causa de la temporada de platges”. Cabezudo, a més, també va assenyalar que la majoria de les multes són per no posar el tiquet de zona blava de la platja o per un mal aparcament del vehicle, i que majoritàriament “és gent de fora del poble, la que incompleix la norma”. La regidora va apel·lar al “civisme de tothom” i va lloar la tasca del cos policial, a més d'assenyalar que les sancions “en cap cas es fan amb afany recaptatori”. D'altra banda, Cabezudo va avançar que, amb vista al desembre vinent es repartirà casa per casa una carta de servei en què es recordaran totes les tasques que desenvolupa el cos de policia local de Montgat.

LA FRASE

Aquestes sancions no es posen amb afany recaptatori, però s'ha d'apel·lar al civisme de tothom
Eugènia Cabezudo
regidora de la policia local de montgat (PSC)

LES XIFRES

3.080
d'aquestes sancions
es van posara als barris de Sant Joan-Montsolís, a la zona de les platges.
3.812
sancions
relacionades amb el trànsit, va posar la policia local de Montgat durant aquest estiu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.