Administracions

economia

Montgat congela els impostos municipals per segon any consecutiu

El govern diu que necessita diners però entén que el ciutadà no pot pagar més

CiU beneeix la proposta, “emmascarada” per l'augment de l'any passat

“L'Ajuntament necessita diners i els veïns no poden pagar més del que ja paguen”. Aquesta frase, pronunciada pel regidor d'Hisenda del consistori montgatí, Joaquim Navarro (PSC), va resumir l'explicació de la proposta d'impostos, taxes i preus públics per l'any que ve, feta en el ple extraordinari de dijous. Així, l'equip de govern (PSC, ERC i ICV-EUiA) ha decidit congelar tots els impostos per l'any que ve, un fet que succeeix per segon any consecutiu i que, segons càlculs municipals, només servirà per recaptar 50.000 euros més respecte a aquest any, en què s'acabarà cobrant per aquest concepte uns 5,8 milions. “Entenent que la situació de crisi no ha variat gaire respecte a l'any passat i que les aportacions de l'Estat no superaran el 2 milions d'euros, el més lògic és mantenir la mateixa pressió fiscal per tal de mantenir tots els serveis possibles, propis o no”, va dir l'alcalde de la vila, Jordi Ràmia (PSC).

En l'oposició, l'únic regidor del PP, Ismael González, va votar a favor de la proposta tot valorant que el govern ha estat “caut” en aquesta qüestió. Per la seva banda, el grup de CiU va abstenir-se en considerar que la congelació d'impostos és positiva però “emmascara l'exagerat increment de taxes” aplicada pel 2009, quan l'IBI va augmentar prop d'un 30% i la resta de tributs van créixer de mitjana un 4%. “Si això no hagués passat llavors, potser ara hi haguéssim votat a favor”, va dir el portaveu convergent, Pere Senserrich.

LA XIFRA

5,85
milions d'euros
espera recaptar l'Ajuntament amb aquests impostos al llarg de l'any que ve.

LA FRASE

Així podrem assolir l'equilibri financer municipal sense agreujar-ne la situació i la dels ciutadans
Jordi Ràmia
alcalde de montgat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.