Administracions

montgat

CiU critica el govern per no haver presentat els comptes del 2009 a la Sindicatura

Alerta del “risc” que s'apliqui la nova llei i es bloquegin subvencions per al municipi

L'Ajuntament admet el fet però confia que no se li retirarà cap ajut

El grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Montgat, en l'oposició, va carregar durament contra l'equip de govern (PSC, ERC i ICV-EUiA) per no haver presentat els comptes municipals de l'any 2009 a la Sindicatura de Comptes, tal com exigeix la llei. En el torn de precs i preguntes del ple municipal, celebrat fa uns dies, el portaveu convergent, Pere Senserrich, va demanar explicacions al regidor d'Hisenda, Joaquim Navarro (PSC), sobre aquest fet, i va alertar que no presentar aquests balanços a la Sindicatura pot significar, si s'aplica rigorosament la llei, que es bloquegin les ajudes i subvencions procedents de la Generalitat. “Tant de bo no s'apliqui cegament la llei. En uns temps en què els recursos no sobren, és imperdonable no haver presentat aquesta documentació, perquè ens juguem el futur de l'Ajuntament”, va criticar Senserrich abans de manifestar la seva incredulitat perquè no s'hagués “mobilitzat tot l'Ajuntament” per presentar a temps –l'últim dia era el 15 d'octubre– els comptes de l'any passat. “És una mostra de deixadesa de la gestió per part del govern”, va concloure.

Per la seva banda, Navarro va admetre els fets –“és gravíssim i sóc el primer preocupat”, va dir– però va negar que a l'Ajuntament s'hagués “passat del tema”. En aquest sentit, i per la falta de recursos municipals, el responsable econòmic va adduir la “càrrega de feina” que tenen els empleats municipals fins al punt que la interventora –va revelar l'alcalde, Jordi Ràmia (PSC)– “ha hagut de treballar dissabtes i diumenges” en aquests balanços. “Fem tot el que podem i esperem presentar-los abans de quinze dies”, va dir el polític socialista. Acte seguit, va informar que recentment s'han presentat els comptes del 2008 i va manifestar la seva confiança que la Generalitat no apliqui la normativa, que s'estrena enguany. L'alcalde va reiterar que a l'Ajuntament es treballa “amb una pressió brutal” i va rebutjar “que es posi en dubte el treball” dels seus empleats”.

LA DATA

15.10.10
era l'últim dia
perquè els ajuntaments presentessin els comptes municipals de l'any 2009 a la Sindicatura.

LA FRASE

El fet és gravíssim i em preocupa, però a l'Ajuntament hi ha una càrrega de feina brutal
Joaquim Navarro
regidor d'hisenda (PSC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.