Administracions

Xàbia segueix endavant amb totes la vies legals per a anul·lar el cadastre

L'Ajuntament de Xàbia exercita totes les vies legals per a aconseguir l'anul·lació de la ponència dels valors cadastrals. Així ho ha destacat l'alcalde de Xàbia, Eduardo Monfort, qui ha reiterat que en aquesta línia contínua treballant el consistori que manté obert, a falta de resolució, el recurs de cassació que va interposar davant el Tribunal Suprem.

Durant la darrera sessió ordinària del ple, el primer edil va fer una explicació detallada de tot el procés jurídic seguit des de l'inici per a assolir que es declare nul·la la ponència de valors aprovada en el 2005. L'advocat especialista que defensa els interessos del municipi, ha elaborat un detallat informe per a donar compte a la Corporació i a l'opinió pública sobre la situació processal fins a data d'avui.

El consistori està a l'espera que el Tribunal Suprem es pronuncie respecte al recurs interposat per l'ajuntament contra la sentència dictada per l'Audiència Nacional al ser contradictòria a la del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana que, al desembre de 2007, fallava a favor del municipi declarant nuls els 354 valors cadastrals, corresponents als immobles urbans del consistori, per ser nul·la la ponència de valors.

Amb tot, la Direcció General del Cadastre segueix aplicant en el municipi la ponència que està vigent des del 2005 sense que l'ajuntament puga fer res fins que el Tribunal Suprem es pronuncie referent a això perquè és el Cadastre l'organisme que elabora el padró de l'IBI perquè el consistori procedisca al seu cobrament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.