Administracions

Santa Eulàlia, principi i final

És el primer poble i l'últim que ha visitat el delegat del govern en funcions

Era el poble amb menys habitants el 2006; ara és el segon

Palau de Santa Eulàlia va ser l'inici i també ha estat el punt final. El delegat del govern de la Generalitat a Girona en funcions, Jordi Martinoy, ha tancat així el cercle del seu mandat. El va començar amb una visita el desembre del 2006 a aquest municipi, el de menys habitants de les comarques gironines, i l'ha acabat també en aquest petit municipi de l'Alt Empordà, que ha passat a ser el segon menys poblat de la demarcació, superat per la Vajol, que en els últims mesos ha perdut població.

Martinoy va destacar la importància de “no oblidar” les poblacions petites del nostre territori, i va reconèixer la feina que fan els alcaldes, una tasca que de vegades s'oblida, diu Martinoy, i que cal valorar i dignificar. Sobretot perquè els batlles són els representants de l'administració més propera al ciutadà i, per tant, els que reben les primeres queixes sempre.

El delegat del govern a Girona en funcions diu que ha après molt dels alcaldes gironins en aquests quatre anys. Assegura que els ha conegut tots. Jordi Martinoy, que està a punt de deixar el càrrec, va aprofitar ahir per fer una mica de balanç i va recordar que el govern de la Generalitat ha ajudat a pagar la dedicació dels alcaldes i càrrecs dels municipis petits, i també va recordar l'ajuda que suposa per a aquest tipus
de pobles les obres que es financen amb el Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC).

Precisament, Martinoy era ahir a la població alt-empordanesa, acompanyat per l'alcalde, Josep Sabartés, per visitar les obres del condicionament del camí de Palau a Garrigàs, una obra que s'ha pagat amb aquesta subvenció de la Generalitat. Aquest camí de 3,5 quilòmetres i una amplada de 2,5 metres ha costat 56.975 euros. L'alcalde va recordar que la via estava en molt males condicions i que és una millora molt important per al municipi.

Sobre Palau de Santa Eulàlia, el delegat del govern a Girona, Jordi Martinoy, va destacar que és un “símbol de la democràcia participativa”, fent referència al fet que és l'únic municipi gironí que es gestiona a través del consell obert, on tots els veïns de la població participen en les decisions del poble, a través de votacions obertes en assemblees que es fan cada tres mesos.

Com que ha superat els 100 habitants, a partir de les eleccions municipals del maig que ve Palau haurà de començar a fer plens i els veïns hauran
de cedir el vot als seus representants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.